GRYLLUS VILMOS KONCERT – Dunakanyar Fesztivál

Dunakanyar programajánló

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

GRYLLUS VILMOS KONCERT – Dunakanyar Fesztivál

július 2 10:30 12:00

Gryllus Vilmos Koncert Nagymaros
Fotó: Dunakanyar Fesztivál

Büszkék vagyunk, hogy Gryllus Vilmos gyermek koncerttel nyitjuk az idei Dunakanyar Fesztivált.

„Szeretek énekelni. Felnőtteknek azért, hogy meghallgassák. Gyerekeknek azért, hogy ők is énekeljenek.”

Hirdetés

Kossuth-díjas (2000) magyar zenész, előadóművész, zeneszerző.1951-ben született. 8 éven át a Kodály Zoltán alapította Lórántffy Zsuzsanna úti zenei általánosba járt, és ez meghatározó volt egész életére.1969-ben – még gimnazistaként – részt vett a Kaláka együttes létrehozásában, melyben 10 éven át csellózott, verseket zenésített meg és énekelt.

Közben a Műegyetemen építész-diplomát szerzett.1980-ban csatlakozott Levente Péterhez és Döbrentey Ildikóhoz, gyerekszínházi társulatukban ő volt a zenész-zeneszerző.1992-től kezdi kiadni daloskönyveit. Ezekben a gyerekek számára írt dalait adja közzé, azokat, melyeket az óvodás-kisiskolás korosztály könnyen meg tud tanulni, és szívesen el is énekel.

Gyerekelőadásain is ezekből a dalokból válogat. (E dalok jó része azóta már beépült az óvodai ill. általános iskolai tananyagba is.)1996-tól ismét együtt énekel és muzsikál – immáron elsősorban gitárosként – a Kalákával, részt vesz a felnőtteknek szóló koncerteken, a lemezfelvételeken, a külföldi turnékon szerte a világban, de gyerekelőadásait, melyeknek elsődleges célja a közönséggel való együtténeklés, továbbra is egyedül tartja. 

Limitált jegyek: Katt ide

Helyszín: Német Nemzetiségi Tájház, Nagymaros

Facebook esemény: Katt ide

Nagymaros, 2626 Magyarország + Google Térkép
Megosztás: