Erdőbiológus Pizsamaparti

Dunakanyar programajánló

Események betöltése

« Összes Események

Erdőbiológus Pizsamaparti

2020-08-08 19:00 2020-08-09 08:30

Az ottalvós program során a résztvevők játékos formában ismerkednek meg az erdőbiológusok, a rovarkutatók és az erdőmérnökök munkájával. Javasolt életkor: 6+ életév.

A rendezvényen a gyerekek mellett gyerekeket kísérő szülők és nagyobb testvérek is részt vehetnek.A résztvevők éjszakai kutatáson vesznek részt a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban. A nappal megszokott világ éjszakára teljesen átalakul a börzsönyi erdőben.
Ez az erdőbiológusoknak és rovarkutatóknak is különleges időszak. Végre lehetőség adódik, hogy a rejtett életmódú állatokról többet tudhassunk meg, hiszen előbújnak titkos üregeikből, föld alatti járataikból, víz alatti rejtekükből.
Lemerülünk a talajszintre, hogy belessünk az avarlakók világába, kétéltűeket figyelhetünk meg, de a vízi lények mellett sem megyünk el szó nélkül.
Soklábúak, pókok, bogarak, békák, szalamandrák, őzek várják az ifjú erdőbiológusokat.

A Da Vinci Kids élményórán az erdőmérnökök munkájával ismerkednek a résztvevők, magokról, a talajmintákról és fákról beszélgetünk, játszunk.
Nagyító alatt vizsgáljuk a növényeket. Nagyító alatt mindig más a világ! Mikor egy tárgyat vagy növényt látunk mikroszkóp alatt, akkor az esetek nagy százalékában nem ismerjük fel. Mikroszkóp játékunkban mindenki kipróbálhatja magát!Az éjszakai kalandok végeztével felfedezőink a Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont Hiúz Házában vagy annak kertjében töltik az éjszakát. Az alvás tábori körülmények között történik (polifoam + hálózsák). A felnőtt kísérők számára, a készlet erejéig, szivacsmatracot biztosítunk. Emellett a felnőttek számára lehetőség van komfortos szállás foglalására is.A Da Vinci PIZSAMAPARTI olyan egyedülálló program, amelyen a résztvevők élményeken keresztül, szórakoztató módon ismerkednek meg a helyszínekhez kapcsolódó tematikákkal.

JELENTKEZÉS:

A pizsamaparti előzetes jelentkezéshez kötött, jelentkezni a program@erdomerules.hu címen lehet.

Szükséges információk a jelentkezéshez: résztvevő neve és életkora, szülő/gondviselő neve, elérhetőségei (email cím + telefonszám, számlázási cím).

ÁRAK:

1. Gyerekeknek és a teljes programon résztvevő kísérőknek:
8000 Ft/ fő
A Da Vinci Pizsamaparti belépőjegy tartalma:
– Belépő a Látogatóközpontba
– Exkluzív éjszakai túra
– Da Vinci Kids élményóra
– 12 órás felügyelet
– vacsora (töltött sós péksütemény), ásványvíz, reggeli (édes péksütemény + gyümölcslé)
– hálózsák(szivacsmatrac biztosítása az alváshoz, amennyiben nem áll rendelkezésre, a készlet erejéig
– 1 hónapos előfizetés a Da Vinci Kids videótár apphoz: https://www.davincikids.tv/hu/how-to-get-da-vinci-kids-app/
– Hiúz Ház búcsúajándék

2. Éjszakai túra jegy kísérőknek: 2000 Ft/fő
Azok számára, akik ezen a programelemen részt szeretnének venni.

3. Hálózsák jegy kísérőknek: 4000 Ft/fő. Azoknak, akik nem vesznek részt a programon, de szeretnék gyermekükkel tölteni az éjszakát. Az alváshoz, a készlet erejéig szivacsmatracot biztosítunk.

Maximális létszám: 25 fő
További információ: 06704584070

Lemondási feltételek:
A megrendelő a rendezvény időpontja előtt legkésőbb 7 (hét) nappal megtett írásbeli nyilatkozatával elállhat. Megrendelő kötelezettséget vállal arra, hogy ezen időpontot követő elállása esetén – ideértve azt az esetet is, ha a rendezvényen a jelentkeztetett gyermek előzetes értesítés nélkül nem jelenik meg – a belépődíj felét (4000 Ft) 5 (öt) napon belül kötbér jogcímén a szervező részére megfizeti. A megrendelő mentesül a kötbérfizetési kötelezettsége alól, ha elállására a megrendelő érdekkörén kívül eső okból, vagy bár a megrendelő érdekkörébe eső, de számára fel nem róható okból (pl. a részvételre jelentkező gyermek megbetegedése miatt) kerül sor. Ez utóbbi esetben a megrendelő köteles az elállásra okot adó körülményt hitelt érdemlő módon igazolni.Fizetés a helyszínen, a Hiúz Házban, a regisztrációkor, készpénzben.

IDŐPONTOK:

A rendezvény időpontja: augusztus 8.
Érkezés és regisztráció: 19:00-19:30
Hazaindulás másnap 8:30-9:00
Facebook esemény: KATT IDE

SZÜKSÉGES FELSZERELÉS OTTHONRÓL:
– tisztasági csomag
– kulacs
– váltózokni
– pizsama
– kispárna
– polifoam
– zseblámpa
– hálózsák – amennyiben nem áll rendelkezésre, biztosítjuk.
– szükség esetén plusz élelem
– fakultatív: papucs

Megközelítés:
Autóval: https://goo.gl/maps/U3sKKTSKgz82
Vonattal Bp. Nyugati pályaudvarról Kismarosig, onnan Volánbusszal Királyrétre. A híd után balra 350 m.

+36 70 458 4070

https://www.facebook.com/erdomerules/

Szokolya, Királyrét, 2624 Magyarország
+36 27 585 625