Advent Szentendrén – 2021

Dunakanyar programajánló

Loading Events

« All Events

Advent Szentendrén – 2021

2021-11-27 2022-01-10

Advent Szentendrén
Fotó: Deim Balázs

Szentendre történelmi belvárosa hagyományosan minden évben ünnepi díszbe öltözik az Adventtől Vízkeresztig tartó időszakban. Adventi vásár, szabad- és beltéri rendezvények, művészeti és kulturális programok, kiállítások várják a látogatókat a hat hét alatt.

Az egyik legkedveltebb, legtöbb embert megmozgató programja az adventi gasztronómiai és kézműves vásár. Rengeteg látogatót vonz (Budapestről, Pest megyéből, de vidékről is), akik évről-évre visszajárnak. De miért is jönnek ennyien a szentendrei vásárba? Mert a hangulatos macskaköves utcácskákon kis faházakban árulják szebbnél szebb portékájukat az igényes szentendrei és környékbeli kézművesek. Ezekben a hetekben forralt bor, puncs, kürtőskalács illat terjed az egész belvárosban.

Hirdetés

A Fő tér szombatonként az óvodások hagyományőrző műsorának, majd akusztikus koncerteknekbiztosít ünnepi hangulatú helyszínt. A négy adventi vasárnapon a város lakói gyertyát gyújtanak a Fő téri kereszt körül elhelyezett hatalmas adventi koszorún. A gyertyagyújtásokat ünnepi műsor, teázás és csodás, karácsonyi fényfestés kíséri.
Adománygyűjtő eseményeikkel számos civil és helyi szervezet segíti és teszi boldoggá a nehezebb sorsú gyermekek, családok karácsonyát és életét.

Hirdetés

Az Advent Szentendrén programsorozatba helyi kulturális intézmények is bekapcsolódnak, gyermek- és családi eseménnyel, élménnyel gazdagítják Szentendre adventi ünnepsorozatát.
Szilveszter estéjén a Csavard fel a főteret! program alkalmával fényfestéssel és koncerttel köszöntjük az új évet. Az adventi programsorozat a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében megrendezett, ingyenes újévi koncerttel zárul január elején.

Facebook: https://www.facebook.com/AdventSzentendre

Free
Szentendre, 2000
Megosztás:
Megosztás: