Blog

Tolerián Antik

Tolerián Antik – megtaláltuk Narnia kapuját

Azóta szemeztem a Tolerián Antik váci telepével, amióta elkezdtük beleásni magunkat a Dunakanyar nyújtotta lehetőségekbe. Most vééégre tényleg eljutottunk a váci ankitkoshoz és még a lélegzetem is elállt.

Azt sem tudom hol kezdjem, annyira szuper volt az egész….

Hirdetés

Már maga a régi épület, a kommunizmus iparosítási hullámában alapított öntöde iszonyú izgalmas, hatalmas terek, óriási belmagasság. De aztán belépünk és a robusztus, rideg ipari jelleget megtöri egy varázslat. És ezt értsétek szó szerint. Aki kicsit is szereti a vintage designt, a country stílust, az antik csodákat, a retró varázsát, annak kötelező program ide ellátogatni. Nem, nem csak kocsival lehet ám könnyen idejutni, hanem például vonattal is.



A váci vasútállomástól egy könnyű kis séta és már itt is vagyunk a Tolerián Antiknál. Azzal viszont számoljatok, hogy ez nem egy pár tíz perces program, egy-két órát simán el lehet itt tölteni.

Tolerián Antik

Így karácsony előtt bőven felér egy adventi vásár élményével… A bejáratnál forraltborral várnak mindenkit és aztán útnak is indulhatunk Narniába 🙂 3000 négyzetméteren várnak ránk a kincsek, régiségek, felújított bútorok, régi és új lakberendezési tárgyak, lakáskiegészítők. Minden lépésnél egy újabb csodába boltunk. Eddig például nem is tudtam, hogy szeretnék egy gramofont! 😀

Majd amikor már azt hittem, hogy végig jártuk az egészet, mindent végig néztünk, mindenbe beleszerettünk, akkor belebotlunk egy újabb zugba, és még egybe… és még egybe. Mindenhol van valami felfedezni való. Szuper érzés kicsit újra gyereknek lenni! Pláne, hogy a kulisszák mögé is beleshettünk. Ahová lehetett én felmásztam, megnéztem, lefotóztam.

Tolerián Antik

Sőt, beszélgetés közben azt is megtudtuk, hogy ‘Az Éjszakám a nappalod‘ című film néhány jelenetét is itt vették fel. Fotósok is gyakran megfordulnak itt, ami nem véletlen, egészen egyedülálló amit ez a hely nyújtani tud. Klassz párosítás az ipari épület és az antik tárgyak finomsága, ez a kontraszt teszi olyan egyedivé, izgalmassá az egészet.

Tolerián Antik

Kár, hogy nem teherautóval jöttünk, nagyon nehéz nem mindent azonnal felvásárolni. De azért ettől megkíméltem a párom, most így elsőre… Mert hát úgyis jövünk még, ez már biztos! 😉

Nyitvatartásukról, megközelítésről ITT tájékozódhattok.

Megosztás: