Blog

kemping - Dunakanyar

5+1 népszerű kemping a Dunakanyarban

Hétvégi kikapcsolódáshoz, és hosszabb nyaraláshoz is remek választás egy kemping a Dunakanyarban, ami közel van a vízhez és számos szórakozási lehetőséget biztosít a fiatal és az idősebb korosztály számára is. Azt hiszitek, hogy ilyen idilli hely nem létezik? Mutatunk mindjárt 5+1 ilyen sátras-lakókocsismennyországot!

5+1 népszerű kemping a Dunakanyarban

Pilismarót kemping

1. Five Billion Stars Camping

A pilismaróti Five Billion Stars Camping a Dunakanyar egyik legszebb fekvésű szállása. A vízpart sóderes, a víz tiszta, nyáron pedig ameddig a szem ellát, színes fürdőnadrágok és kenuk tarkítják a láthatárt. A szemben fekvő Zebegényben egy kényelmes nyugágyból és a Dunából is érdemes gyönyörködni, ahogyan az időnként elhaladó szállodahajókban is.

Egy ilyen szuper strand mellett már csak egy olyan kempingre van szükségetek, ahol garantált a felhőtlen kikapcsolódás, a kényelem, és a jó hangulat.

A kemping a vízparton helyezkedik el, és amellett, hogy finom ételekkel és italokkal kényezteti az itt megszálló vendégeket, még a kutyáknak is remek hely a pihenésre. Ha szívesen horgásznátok, a közelben fekvő öbölben megtehetitek, ahogyan egy kis evezésre is érdemes benevezni. A kemping vendégei helyben is bérelhetnek kajakot és kenut. Miért hagynátok ki az élményt? – ez az egyik legnépszerűbb kemping a Dunakanyarban!

Pilismarót camping

Five Billion Stars Camping

2. Kisoroszi kemping

Kisoroszi kemping biztosan ismerős már számotokra, ugyanis hosszú évek óta nagy népszerűségnek örvend az ide látogató fürdeni és pihenni vágyó turisták és helyiek számára. A homokos strand, a gyönyörű kilátás, és a hegyek közelsége szuper kikapcsolódást biztosítanak.

Hirdetés

A kempinget a Szentendrei-sziget felső csúcsánál találjátok, a kocsit pedig a bejáratnál lehet letenni. Mivel tájvédelmi körzet, autóval nem tudtok behajtani, csak arra az időre, amíg a lakókocsit behúzzátok a kemping területére. A csomagokat kézikocsival lehet behordani, a sziget csücskében pedig bárhol fel lehet állítani a sátrakat, és a lakókocsit is. Van vizesblokk, mosdó, és büfé is, de a legfontosabb cél az, hogy élvezzétek a természet közelségét. Kisorosziban található ez a generációkon átívelő kemping a Dunakanyarban!

Jó hír!

Kenut, kajakot, mentőmellényeket és evezőket bármikor bérelhettek, remek szórakozás lesz egy remek helyen!

Kisoroszi kemping

3. Dömös camping

dömösi kempinget a Duna-parton találjátok, gyönyörű környezetben, tökéletes felszereltséggel. A „nagykanyarnál” lévő szálláson úszómedence, gyermekmedence, játszótér és rengeteg más mesés kikapcsolódás vár benneteket. Melegvizes tusolók, mozgássérült tusoló, mosási és főzési lehetőség, áram-csatlakozók (220 V) és szabadtéri tűzrakóhelyek teszik lehetővé a komfortos pihenést, de étterem, biliárd terem, és egy TV szoba is a rendelkezésetekre áll.



Emellett teniszezhettek, minigolfozhattok és kenut is bérelhettek a kemping mellett, a fiatalok pedig biztosan örülni fognak az ingyenes wi-finek is. Esténként érdemes egy nagy sétát tenni a vízparton, ahol a naplemente és a szemközt fekvő Szent-Mihály hegy is biztosan hamar megszeretteti magát veletek!

Dunakanyar

4. Kemping Dunabogdány  

A Kemping Dunabogdány kiváló helyen, a vízparthoz közel, a Dunakanyar egyik legszebb dunai strandjánál helyezkedik el, a yacht kikötő szomszédságában. Ha egy kis sátorozásra vágytok, ez a kemping tökéletesen alkalmas lesz hozzá, de lakókocsival is érkezhettek, itt biztosan jól fogjátok magatokat érezni. A kemping kulturált mosdóval rendelkezik, és büfé is van pár lépésre, ami azért is szuper hír, mert itt a vidámság és a vendégszeretet garantált (ahogyan a hűsítő fagyi és sör is).

Nincs sátratok és lakókocsitok?

Sebaj, bérelhettek helyben is lakókocsit, csak jelezzétek időben, mert ez a kemping bizony roppant népszerű!

Lakókocsi kemping

5. Pap-sziget Kemping (Szentendre)

A kempinget egy fahídon átkelve közelíthetitek meg, és szinte azonnal a Pap-sziget ősfái között, gyönyörű környezetben találjátok magatokat. Egy turistaház, egy diákszálló, panziószobák, komfortos és komfort nélküli faházak is a rendelkezésetekre állnak, de ha sátorban vagy lakókocsiban szeretnétek élvezni a pihenést, arra is van lehetőség. A leállóhelyet ti magatok választhatjátok ki attól függően, hogy mennyire vágytok csendre, nyugalomra és gondtalan pihenésre.

Akár árnyékos, akár napos helyen pihentek, a nagy melegben biztosan jól fog esni egy kis fürdés, amihez a 12,5 x 25 méteres medence tökéletes választásnak tűnik, annál is inkább, mert innen ráláthattok a Dunára. Elképesztő, nem?

+1. Göncöl Tourist Hostel és Camping

Egy kis kikapcsolódáshoz elegendő Vác, egy kis napfény, és néhány sátor, nem igaz? A kemping kertjében pad, asztal, és tűzrakóhely vár benneteket, valamint a bicikliket és a csónakokat is lehetőségetek van „laprkolni”. A házban mosdó, konyha, és több közösségi tér is található, akadálymentes környezetben.

Mivel érdemes elütni az időt? Sportolási és vízi sportolási lehetőség is van, emellett lovagolhattok, horgászhattok, és teniszezhettek is, a kisebb gyerekek pedig biztosan szeretni fogják a játszóteret. A wi-fihez, és a főzéshez való tűzifához ingyen juthattok hozzá, és a közelben beszerezhettek pár strandmatracot, és fürdőruhát is.

Ugye milyen szuper helyekre bukkanhattok, ha a természet lágy ölén, friss levegőn és a Duna közelében szeretnétek pihenni? Fedezzétek fel és járjátok be az összes kempinget, hogy rátaláljatok a kedvencetekre! Ha nyár, akkor kemping a Dunakanyarban!

Megosztás: