Blog

Szerezz díjnyertes pálinkaélményt a Dunakanyarban!

Egy jó kis pálinkázás a Duna-parton sátorozás közben közelebb hozhatja a barátokat, felmelegítheti a fagyos kezeket disznóvágáskor, és emlékezetessé tehet egy legénybúcsút vagy születésnapot a Dunakanyarban. Főleg, ha az a pálinka valóban a térségből származik!

A kosdi Lunczer pálinkafőzde, a váci Szeghő Zsolt és a szintén váci Revóczi Kálmán díjnyertes pálinkáival mindenképpen érdemes megismerkedni! Kilencedik alkalommal rendezték meg a Quintessence Competition nevű rangos pálinkaversenyt Ongán. Az 1755 nevezett tételből végül 1739 pálinka és párlat került a szakértő zsűri elé a borsodi pálinkaversenyen, ahol a 311 nevező pálinkái közül végül 15 éremérkezett a Dunakanyarba.

Hirdetés

A megmérettetésen évről évre nagy számban vesznek részt, összesen 162 településről küldtek mintát, de jelentkeztek az országhatárokon kívülről is, Romániából, Szerbiából, és Bulgáriából is-olvashattuk a Gasztroapró blogon. A zsűri döntése alapján arany oklevelet kapott 291, ezüst oklevelet 463, míg bronz oklevelet 394 pálinka és párlat. A kereskedelemben kapható minták közül 36 champion, azaz nagy aranyérem került kiosztásra, míg a magán- és bérfőzetőknél 50 kategória győztes minta volt. Ezen a versenyen szép eredményeket ért el Szeghő Zsolt a saját főzőjében készített pálinkáival, Revóczi Kálmán a Lunczer pálinkaházban főzetett díjnyertes szilvóriumával, a pálinkaház pedig 5 érmet vihetett haza.

A bérfőzők kategóriájában a váci Revóczi Kálmán indult és szerzett bronzminősítést kosdi lepotica szilva pálinkájával, a magánfőzők versenyében pedig Szeghő Zsolt váci főzdéje aratott. A 11 nevezéséből 9 lett érmes. Aranyat nyert a meggy, a kajszibarack, a gála ágyas alma és a golden ágyas alma, ezüstöt szerzett a cigánymeggy, a C. lepotica szilva és a vilmoskörte, míg bronzot hozott el a jonagored alma és a cserszegi fűszeres szőlő pálinkája.

A kosdi Lunczer Pálinkaház Kft. a kereskedelmi főzdék kiírásában kapott 5 díjat, két aranyat nyertek az ágyas meggy és a prémium kökény pálinkájukkal, ezüstöt érdemelt ki a barrique szilva, valamint két bronzot ért a prémium szilvából és a cserszegi fűszeres szőlőből készült italuk. Ők hat tétellel indultak, ebből öt lett érmes. A főzdében nem követik a 40 fokos trendet, gyümölcs fajtánként változtatják a beállítást attól függően, hogy az adott termék milyen erősség mellett mutatja meg íz és illat szempontjából a leggyümölcsösebb, vagy éppen legkifinomultabb oldalát.

Ilyen csodás eredmények láttán méltán lehetünk büszkék ismét arra, hogy a térség egy újabb területen mutatott kiemelkedő teljesítményt. Gratulálunk a győzteseknek, reméljük, hamarosan megízlelhetjük a díjnyertes pálinkákat egy szuper Duna-parti élmény közben!

Forrás és fotók: Gasztroapró blog

Megosztás: