Blog

Mihályi Patisserie Vác

A Mihályi Patisserie kapta kapta az Év Cukrászdája díjat!

A 2004-ben alapított Dining Guide-díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban. A Dining Guide korábban nem listázott cukrászdákat, idén azonban 100 cukrászdában járt a nemzetközi szakmai zsűri és 65 cukrászda közül választották ki a legjobbat, és a Mihályi Patisserie sem maradhatott ki a sorból, sőt! 



Az Év Cukrászdája Díjat a Vácon lévő Mihályi Patisserie kapta!

Az év legjobb éttermeinek és cukrászdáinak rangsorát független, külföldi szaktekintélyek határozták meg, egy egész éven át tartó tesztelés során. A nemzetközi szakmai zsűrit idén Enrico Cerea vezette, aki a Bergamo közelében található Da Vittorio étterem három Michelin-csillagos séfje. Munkáját Nicola Portinari is segítette, aki a kétcsillagos La Peca konyhafőnöke. A nemzetközi szaktekintélyek között szerepel a Dining Guide tanácsadója, Fausto Arrighi is, aki 36 évet töltött el a világ legnagyobb nevű étteremkalauzánál, a Michelin Guide-nál.

Hirdetés

A Dining Guide idén először a cukrászdákat is tesztelte, bár ezzel kapcsolatban egyáltalán nem voltak olyan pozitívak a tapasztalataik, mint az éttermekkel.

„A magyar cukrászdák nagy részét a mai napig elkerülték a valós világtrendek és irányzatok, de még nagyobb baj az, hogy az alapvetően magyar hagyományokon alapuló klasszikus desszertek színvonala is nagyon alacsony, gondolunk itt egy krémesre vagy egy dobos tortára” – mondta Herczeg Zoltán, a Dining Guide tesztjeinek szervezője.

Az Étteremkalauz 2018-as kiadványába 100 hely meglátogatása után végül 65 cukrászda került be. A Vácon található Mihályi Patisserie végzett az élen, és ők kapták az Év Cukrászdája díjat is.

Mihályi Cukrászda VácA Dining Guide szerint ezek Magyarország legjobb cukrászdái:

Mihályi Patisserie, Vác

Auguszt Cukrászda (Fény utca) – Budapest

Bergmann Cukrászda – Balatonfüred

Desszert.Neked – Budapest

Desszertem – Miskolc

Dolcissima – Budapest

Gerbeaud – Budapest

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda – Sopron

Solier – Gödöllő

Százéves Cukrászda – Gyula

Szívesen áldoznátok az édes élvezetek oltárán? Látogassatok el Vácra minél hamarabb!

Fotó: mihalyipatisserie.com

Megosztás: