Blog

Váci buszpályaudvar fekete-fehér

Vácnak még a fekete-fehér képek is jól állnak!

Akár Vácon nőttetek fel, akár nemrégiben költöztetek a városba, biztosan láttatok már régi fekete-fehér képeket Vácról, melyeken nyomon tudtátok követni a város fejlődését és alakulását. Most mutatunk nektek néhány olyan fotót, amelyek Vác emblematikus helyeit, kedvenc épületeit, és közösségi tereit örökíti meg, 40, 60, vagy akár 80 évvel ezelőtt!

Vác fekete-fehér arca

Van valami varázslat a fekete-fehér képekben, ami sokkal szerethetőbbé teszi a régi, kézzel fogható fotókat, a mai okostelefonokkal készített képnél. Persze ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy a régi képek jobb minőségűek lennének. Á dehogy! Nyilvánvalóan sokkal kevesebbet mutatnak meg egyes épületekről, nem olyan részlet gazdagok, és talán nem is túlságosan kidolgozottak, ám olyan történeteket mesélnek, amelyekkel még a történelemkönyvekben sem találkozhatunk.

Hirdetés

Következzen most néhány réges-régi fotó, ami átadja az évtizedekkel ezelőtti váci élet hangulatát, pezsgését. A MÁVAUT buszainak türelmesen várakozó seregét, a Lotto cukrászda retró kirakatát, vagy a Duna-part fáradhatatlan szépségét!

Ti hány helyet ismertek fel a fotókról?

Lottó Cukrászda - Vác fekete-fehér

Buszpályaudvar Vácon



Váci hajó

Vác

Széchenyi utca Vác

Váci rév

Váci diadalív

Váci DOM

Váci börtön régen

Váci Duna-part

Fehérek temploma Vác

Kossuth tér - Vác



Vác

Váci söröző

Halászkert Étterem

Vác fekete-fehérElvarázsolnak ezek a régi képek? Nem csodálnánk, ha kedvetek támadna egy kis időutazáshoz, hogy még jobban megismerhessétek Vácot, és felfedezzétek magatoknak a város hangulatos helyeit – mondjuk az ’50-es években! Mi legszívesebben már most indulnánk!

Fotó: fortepan.hu

Megosztás: