Blog

Búbánatvölgy

Bámulatos drónvideó készült Búbánatvölgyről! – VIDEO

Búbánatvölgy minden évszakban káprázatos, de mi akkor szeretjük a legjobban, amikor már elég kellemes az idő ahhoz, hogy egy jót sétáljunk a tavak között, a friss levegőn. Egy drónnal készült videó segítségével ti is megtekinthetitek az égből azt a szépséget, amivel akkor találkozhattok, ha a környéken kirándultok.

Hirdetés

Lemernénk fogadni, hogy amint elolvad a hó, és elcsomagoljátok a sífelszereléssel együtt a szánkót is a garázsba, már azon töritek a fejeteket, hova kirándulhatnátok a Dunakanyarban tavasszal. Esztergom környéke mindig népszerű kirándulóhely volt, de ha ezúttal múzeum-, és városlátogatás helyett inkább a természetet járnátok, kapjátok fel a fényképezőgépet és a pecabotot, és meg se álljatok Búbánatvölgyig! Szalánczay Péter videója garantáltan meghozza bárki kedvét ehhez a kis kiruccanáshoz!

Búbánatvölgy a Szamár-hegy és a Hosszú-hegy közötti völgyben húzódik észak-déli irányban a Duna–Ipoly Nemzeti Park határán. Északról a 11-es főút és a Duna határolja. Budapesttől 50 km-re, és kb. 1 órás útra található, de ha busszal szeretnétek érkezni, akkor is nagyon egyszerű a dolgotok, hiszen a Budapest–Szentendre–Visegrád–Esztergom vonalon közlekedő buszról a „Búbánatvölgye” nevű megállónál kell csak leszállni. Innen kellemes sétával körbejárhatjátok a tavak környékét.

Ha szívesen bringáztok, akkor Budapest felől a Duna bal partján Dunakeszi-Vác-Kismaros-Zebegény-Szob érintésével az EV6-os számú kerékpárúton, Szobnál átkelve a Dunán a 11-es számú főúton kell haladnotok. Basaharc után nem sokkal, balra kanyarodva érhettek el a tavakhoz.

Élvezzétek a tavaszt, irány Búbánatvölgy!

Megosztás: