Blog

Patócs Marci

Egy dunabogdányi srác, aki kíméletlen a vízben

Nagyon fontos számunkra, hogy időről időre megmutassuk azokat a tehetségeket, akik a Dunakanyarban nőttek fel, és ma is büszkék arra, hogy innen indultak világhódító útjukra. Ez esetben inkább a víz meghódításán van a hangsúly, ugyanis Patócs Marci amellett, hogy orvosira jár, a vízilabdában is jeleskedik.

Hirdetés

„Nekem a sport a lényeg, nem az, hogy mit sportolok”

Marcit nagyjából óvodás kora óta ismerem, és ahogyan mondani szokták, az idő igen gyorsan repül, hiszen ma már másodéves a Debreceni Egyetemen, Általános orvosi szakon. Már óvodás korában elkezdett úszni, 9 évesen ment le Leányfalura, hogy kipróbálja a vízilabdát, és 9 éves kora óta folyamatosan a vizet tapossa. Az egykor pufi kissrácból magas sportoló vált, akinek akkora a háta, mint egy nagyobb szekrény – no de ez a vízilabdásoknál ugye nem is olyan ritka. A sport mindig is fontos volt számára, ahogyan ő fogalmaz, minden sportot kipróbált, ami létezik. Leányfalun – akkor még KÓPÉ-ban – 4 éven keresztül játszott, utána a BVSC-be ment át, ott is 4 évig volt, Gyerek Bajnokságon országos 2. lett, Serdülőben pedig 1. helyezést értek el, de az összes országos bajnokság nagyon jó emlék számára, nagyon büszke rájuk. Soroljuk tovább az érdemeit? Estig is eltartana!

Patócs Marci

„Az életben maradásomhoz szükséges, ez tölti ki az űrt”

Most az orvosi egyetem mellett OB1/B-ben félprofi szinten játszik, de így is minden este edz, hétvégenként pedig meccsei vannak. Mikor naivan csak annyit kérdeztem, hogy „Marci, és hogyan bírod mindezt a tanulás mellett?”, ő kissé meglepődve csak annyit válaszolt, hogy „Hát másképpen hogyan csinálhatnám? Sport nélkül nem megy. Lett volna lehetőségem OB1-ben játszani, de eldöntöttem, hogy én orvos akarok lenni, nem sportoló, bár magyar bajnokságot nyerni nem egy kis dolog.”

Patócs Marci

Márciusban rendezték meg Budapesten a 46. Medikus Kupát, rekordszámú résztvevővel, és ahogyan Marci meséli, rengeteg szurkolóval. A Medikus kupát minden évben más város szervezi, most Budapesten volt, tavaly Pécsen. A magyar orvosképző egyetemek sportrendezvényén öt sportágban küzdhetnek meg egymással a hallgatók, ezek a sportágak a foci, kosárlabda, a kézilabda, a röplabda és vízilabda.

A vízilabda tornán a Debreceni Egyetem csapata diadalmaskodott, Patócs Marci, a DVSE játékosa lett a gólkirály, tizenegy találattal.

A 180 centi magas sráccal Leányfalun még az az Ölveczky Péter vízilabdázó szerettette meg a sportágat, aki az 1976-os magyar férfi vízilabda-bajnokságon a győztes Vasas SC tagja volt. Marci hétvégenként a rendszeres edzések mellett még egyetemi vízilabdaedzésre is jár, mert ugye vízből sosem lehet elég. Családjában a szinkronúszás, és a kézilabda is igen népszerű sportágak, kíváncsian várjuk, mikor kapunk híreket újabb dunabogdányi sikerekről!

Megosztás: