PirosLábos fesztiválon jártunk

I Love Dunakanyar 2016. 10. 09.
 • piros, lábos, piroslábos, fesztivál, 2016, szigetmonostor, szentendreisziget, sziget
 • Van-e létjogosultsága ebben a fesztiváldömpingben a PirosLábosnak?

  Erre a kérdésre kerestük a választ a hétvégén és azt gondolom meg is kaptuk... 
  Szombat délután autóba ültünk (tekintve hogy máshogy igen nehéz megközelíteni Szigetmonostort), Dunakeszinél kompra szálltunk, bár nem egészen tudtuk mi vár ránk de átadtuk magunkat a hamisítatlan sziget-élménynek. A komp egyébként rendben van, 1.500 Ft /2 fő + 1 autó, sőt egy babát is átcsempésztünk pocakban :), pontosan jár, szóval korrekt.


  Na de a lényeg hogy átautóztunk Horányon és megérkeztünk Szigetmonostor már igenycsak pezsgő központjába. Először egy kis rossz érzés fogott el, hogy egy darab piros lábos nélkül érkeztünk az eseményre. Rögtön vettünk is 2 kis piros bögrét, nehogy kinézzenek ahogy az örvénylő tömegben pásztázunk. A bögrécskék beszerzését követően ismerősbe botlottunk, szerencsénkre a Rácz Fogadó is kiállított, így megtöltöttük a bögréket forró teával és bár éhesek nem voltunk, a speckó harcsaburgernek nem tudtunk ellenállni.

  Váltottunk még néhány szót, majd megkezdtük utunkat hogy felderítsük a terepet. Amit elsősorban ki lehet emelni, az a hangulat. Teljesen egyedi érzés fogott el minket amikor a macskakövön barangoltunk, azon kaptuk magunkat hogy akarunk egy hamisítatlan szigetmonostori tornácos parasztházat :)


  A megszokott tömegrendezvények olykor "gagyi" érzete itt szerencsére elkerült minket. Az emberek old-timer Ferrarival fotózkodtak, kézműves termékekkel ismerkedtek és beszélgettek. A fiatalok csoportba verődve zenét hallgattak és egymást szórakoztatták. Az egészen picik kergetőztek, gyurmáztak és rengeteg kézműves foglalkozáson vehettek részt, meg persze a szüleiket nyaggatták hogy vehessenek egy 15. nyakláncot. :)


  Összegzés: manapság minden sarkon fesztiválokba botlik az ember, de a PiroLábos Fesztivál igenis egyszeri és megismételhetetlen a maga nemében, bája valószínűleg az egyszerűségében és a minőségben rejlik. Egy biztos, minket megfogott és rendszeres résztvevői leszünk a jövőben! :) 


   

  Iratkozz fel hírlevelünkre