Fergeteges volt hétvégén az Éjjel-Nappal Fesztivál!

Kristóf Eszter 2017. 08. 30.
 • Fergeteges volt hétvégén az Éjjel-Nappal Fesztivál!
 • Augusztus utolsó hétvégéjén, Szentendrén jártunk a Szentendre Éjjel-Nappal Fesztiválon, ahol sokkal több érdekességgel és izgalmas látványossággal találkoztunk, mint korábban reméltük. Mutatjuk, melyek voltak a legkedvesebb programjaink, és hogy miért érdemes jövőre is ellátogatni a rendezvényre.

  Úgy döntöttünk, hogy fejest ugrunk a Szentendre Éjjel-Nappal Fesztivál programjaiba, és már pénteken körbejártuk a belvárost, ahol rengeteg élményhez jutottunk. Ha ismeritek Szentendrét, akkor biztosan tudjátok, hogy a macskaköves utcák, a szűk kis sikátorok fantasztikusan izgalmasak, bármennyiszer látogattok el a városba, biztosan fel tudtok fedezni újabb és újabb rejtekhelyeket. Most képzeljétek magatok elé ugyanezt a látképet, azzal a különbséggel, hogy minden ilyen apró zegzugos területen vásári mutatványosokkal, zenészekkel, és énekesekkel találkoztok. A számos színpad, vagy rögtönzött színpad mindegyikén olyan ismert vagy kevésbé ismert énekesek műsorát hallgathattuk meg, akik olykor felvidítottak bennünket, néhol pedig igencsak megleptek.

  Az a rendkívüli ebben a fesztiválban, hogy azt sem tudjátok, hogy merre menjetek, vagy minél ragadjatok le, hiszen minden utcában hasonló meglepetésekben lehet részetek. A Fő térhez vezető úton rögtön zenészekbe botlottunk, emellett pedig nem hagyhattuk ki azt sem, hogy végignézzük a kézműves vásár standjait, ahol szebbnél szebb ékszerekkel, érdekességekkel, vidám fakanalakkal és számunkra régi kedves könyvekkel találkoztunk. Rengeteg gasztronómiai különlegességgel készültek a rendezvényre érkező látogatók számára, az illatok már messziről odavonzottak bennünket egy-egy asztalhoz, ahol alig vártuk, hogy megkóstoljuk a hívogató finomságokat.

  A Duna-korzón sötétedéskor már nagyon sokan gyűltek össze, a gyerekek bicikliztek vagy rollereztek a Duna partján, míg a felnőttek letesztelhették a különlegesnél különlegesebb borokat vagy söröket a kellemes esti szellőben. Az időjárás kétségkívül kedvezett a fesztivál programjainak, hiszen a nagy meleg ellenére az este már sokkal barátibb volt, így akár reggelig is szívesen üldögéltünk volna a vízparton a színpadon fellépő énekesek műsorát hallgatva. A vásári mutatványosok egészen megdöbbentő produkcióit csak a távolból mertük figyelni, de önkéntelenül is közelebb férkőztünk a guruló zongorához, melyen élőben játszott a zongorához rögzített széken ülő zenész.

  A Fő téren a világítás merészen hívta fel a figyelmet magára, hiszen hatalmas lámpabúrák fénye alatt üldögélhettünk a kivilágított épületeket csodálva. Bár először jártunk a Szentendre Éjjel-Nappal Fesztiválon, elhatároztuk, hogy minden évben felkeressük majd Szentendrét azért a rengeteg élményért, amivel ezen a napon találkoztunk. A várva várt különleges fényfestés, a fantasztikus koncertek, a kirakodóvásár, a cirkuszi mutatványosok, a táncosok, a régiségek, a gasztronómiai különlegességek és a többi izgalmas látványosság messze felülmúlta minden várakozásunkat. Ez a fesztivál éjjel-nappal egyaránt kiváló nyár végi program!

  Fotók: Szentendre Éjjel-Nappal

  Iratkozz fel hírlevelünkre