Blog

Eperfesztivál - Tahitótfalu

17. Eperfesztivál

Hogy miről is szól az Eperfesztivál?

Nyilván adja magát a válasz: az EPER-ről. A főszerepben tényleg az eper van, és annak minden formája, natúr eper dobozban, epres sütik mindenféle formában, eperszörp, eperlekvár, epres méz, díjnyertes eperbor, epres madársaláta, epersör, eperpálinka stb. stb. Mutatjuk hogyan éltük meg a 2015-ös Eperfesztivált!

Hirdetés

Lényegében ha az eper egy celeb lenne, akkor neki a Dunakanyar egyik legszebb faluja, Tahitótfalu lenne a székhelye, ahová ezrével zarándokolnak a rajongók évről-évre.

Eperfesztivál - epres ételek

A esemény egyébként egyáltalán nem mondható rendhagyónak, minden megtalálható ami egy átlagos téma mentes falunapon megvan, így a kürtőskalács, a csapolt sör, a kenyér-és hagyományos lángos, dodgem (Zámbó Jimmy arcképével), játszóház, ugrálóvár és hasonlók.

Egy kis gasztronómia:

Az eper tematikán felül a szembetűnő különbség, hogy miután megyünk egy kört a kitelepült szolgáltatók körül, rájövünk hogy igen, itt minden megvan aminek lennie kell, de mindenből a jobb minőséget kapod. A kürtőskalács hatalmas, a csapolt sör Magyar vagy épp Cseh kézműves főzde terméke, a pálinka Nobilis, a lángosos mellett találunk „Sparhelten Sült Lepényt”, amit akár írhatnánk csupa nagy betűvel is.



A csupa nagybetű valóban jár Nekik, egyrészt mert felháborítóan jó kaját csinál a kecskeméti csapat, arról nem is beszélve, hogy miután már kóstoltuk őket, leültünk a standjuk mögötti egyetlen üres asztalhoz, ők udvariasan helyet kértek a (szerintünk) nekik fenntartott helyen, majd hoztak nekünk két adagot a lepényükből. Szóval mind jófejségből, mind fesztiválgasztronómiából jelesre vizsgáztak nálunk, jár a nagy pirospont! (ismétlem, teljesen ismeretlenül történt mindez)

Ételek a 2015-ös Eperfesztiválon

Hasonló büszkeség a Dunakanyar lakói számára, hogy a helyi Epermester Pincészet díjnyertes borait kóstolhattuk. Az ízvilág és a minőség adott, viszont a térség szülöttének ad némi tartást is, hogy igen, jó a Cseh sör a szemközti standon, de ez jobb, és ez a miénk! (ezúton is gratulálunk Nekik)

Érdemes megemlíteni, hogy a chili is kapott egy kisebb szerepet, volt chilievő verseny, amiről ugyan lemaradtunk, viszont kóstoltunk bitang erős chiliszószt, ami „szellemchiliből” készült, és az erő mellett fergeteges ízeket hordoz magában, ajánlott a próba!

Epermester PincészetA zenei aláfestés fókuszpontját Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar adta. A koncert kezdetén kisebb techinakai hiba adódott, amit a közönség pozitívan, tapssal nyugtázott, de ezt követően kicsik és nagyok egyaránt táncra perdültek, megérezték a ritmust, és nagyon jó buli kerekedett.

Ha néhány szóban kellene összefoglalni, hogy mit is nyújtott nekünk az idén 17. alkalommal megrendezett Eperfesztivál, akkor a mi azt mondanánk hogy egy tökéletes 21. századi családi fesztivál! A léc magasan van, jövőre várjuk a folytatást!

Megosztás: