Varázslatos adventi időszak veszi kezdetét Szentendrén

Kristóf Eszter 2017. 12. 01.
 • Varázslatos adventi időszak veszi kezdetét Szentendrén
 • Közös gyertyagyújtással, adventi vásárral, előadásokkal, zenés programokkal, énekes-verses műsorokkal, kézműves foglalkozásokkal, sportversenyekkel, tűzijátékkal és forralt borral várja a látogatókat 2017. 12.02. és 2018. 01.07. között Szentendre. Jobbnál jobb programok lesznek, mutatjuk, hova érdemes mindenképpen ellátogatni!

  A hó, a jég és ezer jegesmedve sem tarthatna bennünket távol idén Szentendrétől az adventi időszakban, ugyanis már teleírtuk (és rajzoltuk) a naptárunkat csupa-csupa ígéretes programmal. Kezdetnek mindjárt itt van a Mikulásfutás, amelyen december 2.-án vehetünk részt. A jótékonysági futóverseny célja a nevezési díjként befizetett tartós élelmiszerek szétosztása a szentendrei családok között. Az adventi vásáron összeülhetünk a családunkkal és a barátainkkal egy bögre forró teára vagy forralt borra, közben pedig remek ajándékot vásárolhatunk a család apraja-nagyjának.

  Azok se keseredjenek el, akiknek általában csak december 23.-án este jut eszébe, hogy valamivel meg kellene ajándékozni a szeretteit, hiszen a vásárban számos termékkel és finomsággal pakolhatjuk tele a karácsonyi kofferunkat. Segítsünk a választásban? Ásványok, üvegékszerek, klasszikus játékok, órák, gyertyák, sapkák, sálak, kesztyűk, könyvek, képregények és diafilmek, noteszek, házilag készült sajtok, valamint természetes alapanyagokból készített szappanok kerülhetnek a fa alá, ha itt vásároltok.

  Az adventi gyertyák gyújtását harangjáték előzi meg a Fő téren, és a légkört karácsonyi hangulatú diák vetítésével, fényfestéssel, és zenei aláfestéssel teszik még meghittebbé a szervezők. Ha egy jótékonysági vásáron is részt szeretnétek venni, keressétek fel a Retró Design Centert a Rév utcában, vagy menjetek el a Dunaparti Művelődési Házba meghallgatni az Adventi koncertet, esetleg küzdjetek meg az első helyért a ping-pong bajnokságon. Ha tovább böngészitek a programfüzetet, akkor rá fogtok jönni, hogy nem hagyhatjátok ki a társasjáték bajnokságot, a mézeskalácssütést, és a Melyiket a kilenc közül? című zenés karácsonyi történet megtekintését sem, melyet a Múzsák Társulat ad majd elő. 

  A két ünnep között is izgalmas programokra bukkanhattok szerte a városban, december 31.-én pedig a jelszó nem más, mint hogy „Csavard fel a Főteret!”. Bulizzatok, táncoljatok, szórakozzatok a szeretteitek társaságában, nézzétek és hallgassátok meg éjfélkor a tűzijátékot és a The Bits Beatles Emlékzenekar koncertjét. A programfüzetben, a Szentendrei Kulturális Központ honlapján és a Facebookon is nyomon követhetitek a programokat és még rengeteg érdekességgel találkozhattok.

  A város karácsonyfáját a Fő téren a Szentendre Barátai Egyesület díszíti fel. És tudjátok mi a legjobb? Megvásárolhatjátok az egyedi, Szentendre mintás adventi naptárat otthonra, valamint beszerezhetitek a Tourinform Irodában a Szentendrét ábrázoló bögrét is, amelyből ezután nyugodtan kortyolgathatjátok az adventi vásárban a forralt bort. 

  Velünk biztosan többször is összefuthattok majd az öt hét alatt, hiszen mi más lehetne az adventi időszakban a kedvenc helyünk, mint az – immár tizenkettedik alkalommal megrendezett – „Advent Szentendrén” nevet viselő programsorozat.  

  Fotók: Deim Balázs

  Iratkozz fel hírlevelünkre