Változatos adventi programokkal vár a Dunakanyar

Kristóf Eszter 2017. 11. 29.
 • Változatos adventi programokkal vár a Dunakanyar
 • Karácsony közeledtével nem csak az otthonunkat szeretjük díszbe öltöztetni, de ilyenkor szívesen töltjük a szeretteinkkel a hideg téli estéket az adventi vásárokban, forralt bort kortyolgatva, és a fényeket nézegetve. Összegyűjtöttük nektek, hogy a térségben hova látogathattok el, ha erre vágytok. 

  Dunabogdány

  2017. december 2.-án rendezik meg az adventi vásárt a Művelődési Házban, ahol egész nap kézműves foglalkozással, étellel-itallal várják az érdeklődőket. 15 órakor kezdődik a Grimmbusz Meseszínház előadása, majd 16 órakor megérkezik a Mikulás. A kézműves vásáron ajándékokat is vásárolhattok, ha pedig finomságokat szeretnétek kóstolni, csipegessetek a sült kolbászból és a halászléből, és kortyolgassatok a forralt borból, a forró csokiból és a teából.

  2017. december 22.-én, 17 órakor megrendezik a Karácsonyi Forgatagot, ahol szerepelnek az óvodások, az iskolások és karácsonyi zenéket hallgat együtt a falu apraja-nagyja. Az utánozhatatlan karácsonyi hangulatot minden évben máglyával, fáklyákkal és forralt borral teszik felejthetetlenné.

  Nagymaros

  2017. december 2.-án 10 órakor érkezik a Mikulás a településre, és megtornáztatja azokat, akik szívesen részt vesznek a Mikulás futáson. Az óvodások, az iskolások, a középiskolások és a felnőttek különböző hosszúságú távokon futnak, és jó hír az indulók számára, hogy közönségdíjjal jutalmazzák a „legmikulásabb” futó Mikulást. A helyszín a nagymarosi Hajóállomás. December 9.-én 17 órakor kezdődik az Adventi koncert a Művelődési Házban. Fellép a Nagymarosi Női Kar, a Nagymarosi Férfikórus és a Dunakanyar Fúvósegyüttes.

  Advent első napja előtti szombaton rendezik meg az első Kézműves vásárt a Piknik Manufaktúra területén. A vásáron nagyrészt a Dunakanyarból érkező kézművesek fognak árusítani. Ezen a napon lehetőség lesz saját Adventi koszorú készítésre, természetes alapanyagokból. Az anyagokat, szükség szerint az ötleteket és a segítséget biztosítják! Egész nap forralt borral, forrócsokival, süteményekkel és a szokásos ételkülönlegességekkel várunk mindenkit!

  Visegrád

  2017. december 16.-án és 17.-én rendezik meg Visegrádon az Adventi Kézműves Vásárt, ahol rengeteg programon vehettek részt. Szombaton és a vasárnap is csemegézhettek a vásári portékákból, de megnézhetitek a lovagi tornát, és a Pódium Színház előadásában a Lizi karácsonya című zenés téli mesejátékot is. Kipróbálhatjátok magatokat mézeskalácssütésben és díszítésben, de karácsonyi díszeket is barkácsolhattok a városi nagyparkolónál. A vásáron a helyi és a környékbeli kézművesek portékáival várnak minden érdeklődőt.
   

  Tahitótfalu

  December 2 és 10 között koncertekkel, előadásokkal, kiállítással, kézműves foglalkozással, adománygyűjtéssel, és sütőversennyel várja az érdeklődőket Tahitótfalu. A rendezvénysorozat eseményei között kicsik és nagyon is találhatnak kedvükre való programot, de a legnagyobb érdeklődés kétségtelenül az Adventi Gálát övezi, ahol a Vujicsics Együttes lép fel a Népházban.
   

  Szigetmonostor

  A horányi Piac téren december 3.-án tartják az Adventi vásárt, ahol fellép a Zöldsziget gyermekkórus, a Windsinger acapella énekegyüttes, de meghallgathatjátok a Mesemanók együttes Angyali Karácsony zenés-táncos programját is. A vásári forgatagban egyedi kézműves portékák, helyi termékek, ékszerek, különleges gyertyák, karácsonyi díszek, édességek várják a látogatókat.

  Ha finomságokat is szeretnétek kóstolni, akkor nézzetek körül a téren, mert lesz forralt bor, pálinka, meleg tea, kürtőskalács, sült gesztenye, és lekváros bukta is. Gyertyagyújtás Advent minden vasárnapján 17.00 órakor lesz.

  Göd

  2017. december elsején 18 órakor Adventi koncert lesz a Művelődési Házban a Magyar Állami Operaház vonósainak előadásában. December 2.-án az Ünnepváró Napok keretén belül adventi koszorú készítés lesz 10 és 12 óra között szintén a Művelődési Házban, december 7.-én 17 órakor pedig a Diótörő című mesebalettet adja elő a GDSE Táncszakosztály és a Farkas Ferenc AMI balett csoportja. December 10.-én 16 órakor kerül megrendezésre a művelődési ház néptánccsoportjainak karácsonyi műsora, ahol fellép a Lelkes zenekar, a műsor után pedig Családi táncház lesz. Ha pedig szeretitek a musical dalokat, akkor biztosan érdekelni fog benneteket Mászáros Árpád Zsolt előadása, amely december 17.-én lesz 17 órakor.
   

  Pócsmegyer

  A hagyomány szerint december 5.-én 17:45-kor érkezik Pócsmegyerre, a Bocskai térre a Mikulás. 17 órakor kezdődik a református istentisztelet. December 3.-án, 10.-én és 17.-én közös gyertyagyújtás lesz 17 órakor a Pócsmegyer Rendezvényközpont előtt, 18 órakor pedig Surányban a Napsugár téren. December 23.-án 17 órakor a Mindenki Karácsonyán Oravecz György koncertjét lehet meghallgatni a református templomban. December 18.-án Gyermekkarácsony lesz a Baptista Imaházban, ahol minden gyermek ajándékot kap majd.

  Szentendre

  Közös gyertyagyújtással, adventi vásárral, előadásokkal, zenés programokkal, énekes-verses műsorokkal, kézműves foglalkozásokkal, sportversenyekkel, tűzijátékkal és forralt borral várja a látogatókat 2017. 12.02. és 2018. 01.07. között Szentendre. Az adventi gyertyák gyújtását harangjáték előzi meg a Fő téren, és a légkört karácsonyi hangulatú diák vetítésével, fényfestéssel, és zenei aláfestéssel teszik még meghittebbé a szervezők. A város karácsonyfáját a Fő téren a Szentendre Barátai Egyesület díszíti fel. Nem hagyhatjátok ki a társasjáték bajnokságot, a mézeskalácssütést, és a Melyiket a kilenc közül? című zenés karácsonyi történet megtekintését sem, melyet a Múzsák Társulat ad majd elő.
   

  Esztergom

  Az esztergomi Adventus Domini keretén belül fellép idén az ABBA Slovakia, Nagy Feró, a Balkán Fanatik, Vastag Csaba és a Takáts Tamás Blues Band is. Minden szombaton 17 órakor közös gyertyagyújtás lesz a Széchenyi téren, ezenkívül az ingyenes korcsolyapályát is felkereshetitek december 1 és 31 között.
   

  Királyrét

  December 2.-án és 3.-án indul útjára a Rénszarvas Expressz, ahol a vendég a jó öreg nagy szakállú lesz. Az út során találkozhattok a krampuszokkal is, akikkel énekelhettek és játszhattok is, és cserébe egy kis aprósággal jutalmazza meg a jó gyerekeket a Mikulás. A programokra előzetes jelentkezés nem szükséges, de 10 fő feletti utazási az igényeket előre kell jelezni! A vonatok zárt, fűthető kocsikkal közlekednek és a hagyományos (dízel) díjszabás van érvényben!

  Vác

  Karácsonyfa díszítő versenyt szervez a Madách Imre Művelődési Központ, ahova olyan kreatív, ötletes fákat várnak a szervezők, melyeken szívesen fogadják a saját, házi készítésű díszeket is. Csak az első 10 jelentkezőnek biztosítják a díszítendő fenyőt, a többi nevezőnek saját magának kell gondoskodni a fa biztosításáról. 2017. december 8 – án, pénteken, és december 9-én, szombaton 12 óráig van lehetőség a fák feldíszítésére a helyszínen, az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadás pedig december 9-én, 15:30-kor lesz a Főtéren. A karácsonyfákat 2018. január 3-ig lehet megtekinteni

  2017. december 10-én vasárnap a váci Március 15. térről indul a Mikulásfutás, ami immár 21. alkalommal kerül megrendezésre. A Mikulásfutás egy tömegsport verseny, ami mellett természetesen lesz ovis futás, és buli futás is, de a Mikulás Future 5.5, 11, és 22 km-es félmaratoni távjain is indulhattok, profi chipes időméréssel. A célba érés után mindenki cél-csokit kap a frissítő mellé és díjazzák a nemenkénti abszolút 1-2-3. helyen célba érőket is. Aki az előnevezést kényelmesen, az interneten keresztül intézi, annak nevezését, egyedi mikuláspólóval honorálják. Célba éréskor mindenki emlékérmet, és célcsomagot kap!

  Az adventi vásár november 22.-től egészen december 31.-ig zenés műsorokkal, néptánc bemutatóval, gyermekműsorokkal és kézműves előadásokkal várja a látogatókat. Részt vehettek a forraltbor-főző versenyen, és megnézhetitek a betlehemi műsort is, a helyi óvodások előadásában.

  További programokért és érdekességekért böngésszétek oldalunkat, mert folyamatosan frissítjük a kínálatot. Kellemes, meghitt és eseménydús karácsonyi készülődést kívánunk nektek!

  fotó: google, Deim Balázs

  Iratkozz fel hírlevelünkre