Válasszatok szabadtéri, sportos programot a hétvégére!

Kristóf Eszter 2017. 09. 15.
 • Válasszatok szabadtéri, sportos programot a hétvégére!
 • Változatos programokkal vár benneteket szeptember harmadik hétvégéjén a Dunakanyar. Lehetőségetek lesz kipróbálni a sárkányeregetést, megismerhetitek két keréken Vác belvárosát és Göd 18 legizgalmasabb részét, ha pedig ezek után még mindig szívesen sportolnátok a jó levegőn, látogassatok el Nagymarosra, és ismerkedjetek meg a jóga különféle változataival, és a Tilos Rádió munkatársainak rendhagyó műsorával. Mutatjuk a részleteket!

  Zebegényi Sárkányfesztivál (2017.09.16. - 2017.09.17., Zebegény, Sárkánydomb)

  A Zebegényi Sárkányfesztivál kétnapos program, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtapasztalhatják a szabadság élményét sárkányeregetés közben. A legelső sárkányfesztivált 2011-ben szervezték meg, és azóta minden évben népszerű családi program ősz elején. Itt mindenki jól érezheti magát a fűben fekve, sárkányt eregetve, de kipróbálhatjátok a gyöngyfűzést, hennázhattok, szemezgethettek a kirakodóvásár portékái közül, előadásokon és koncerteken vehettek részt, vagy csak élvezhetitek az őszt a Dunakanyarban. A rendezvényen minden program ingyenes!
  Fotó: minimatine.hu

  Night Ride Vác - Éjszakai biciklizés (2017.09.16., Göd, Margit utca 10.)

  Az Európai mobilitási hét programsorozat keretében egy különleges biciklitúrát ajánlunk a figyelmetekbe a sötétedő erdő övezte kerékpárúton. A Sportterasztól 18:30-kor indul a „Night Ride” kerékpártúra Vácra és vissza, a Dunakanyar Kerékpárkölcsönző szervezésében, Vác belvárosának megtekintésével. A kerékpártúra előzetes regisztrációhoz kötött! A túrán saját, a kötelező felszereltséggel ellátott kerékpárral lehet részt venni, de akinek nincs biciklije, annak a kerékpárkölcsönző ingyenesen biztosít a programra.

  Történelmi túra Gödön (2017.09.17., Göd, Margit utca 10.)

  Szintén az Európai mobilitási hét programsorozatán belül felfedezhetitek és megismerhetitek Gödöt egy 18 állomásos kerékpártúra keretében. Az állomásoknál néhány mondatos ismertető, illetve érdekes történetek hangzanak el. A táv 17 km. A kerékpártúra regisztrációhoz kötött. A program létszámkorlátos (30fő), ezért mielőbb érdemes jelentkezni. A túrákon saját kerékpárral lehet részt venni, de akinek nincs, annak a kerékpárkölcsönző ingyenesen biztosít biciklit a programra.

  Indiai ízek hétvégéje + vasárnapi jóga fesztivál (2017.09.16., Nagymaros, Hunyadi sétány)

  A kétnapos fesztiválon megismerkedhettek az indiai konyha fűszereivel és varázslatos ízvilágával Nagymaroson. Szombaton a Tilos Rádió 3 DJ-je „dzsemmelését” hallgathatjátok meg irodalmi megvilágításban. A program központi témája a felemelő magyar irodalmi gondolatok témája. Találkozhattok Tomával, akinek projektje az Irodalmi Dubtechno, amiben „lávaként előrenyomuló, organikus dubtechnóra úsztatja magyar irodalmi nagyságok gondolatait”. A vasárnapi jógafesztiválon kipróbálhatjátok a Hatha Flow, a páros-, és a tantrajógát, és megtudhatjátok, hogy mi az örök fiatalság 5 tibeti jógagyakorlata. A rendezvényen Tamás Kinga és Szigeti Péter mozgás- és masszázsterapeutákkal is megismerkedhettek, valamint kipróbálhatjátok, milyen a Yumeiho gyógymasszázs, a Shiatsu japán masszázs és a svéd masszázs. A jógafoglalkozásokon és a masszázsokon való részvétel adomány alapú!

  A programok egytől egyig ingyenesek, és talán még jobb hír, hogy szabad levegőn szervezik meg őket. Bár már nincs kánikula, így is van mit csinálni a Dunakanyarban!

  Iratkozz fel hírlevelünkre