Ütős programokkal készül a Dunakanyar a majálisra

Kristóf Eszter 2017. 04. 27.
 • dunakanyar majális, dunakanyar programok, sörfesztivál, szigeti majális, sörmajális
 • A Dunakanyar május elsején és az azt megelőző hétvégén változatos rendezvényekkel várja a szórakozni vágyókat. Majálisozzatok ti is a térségben, mutatjuk a legjobb programokat!

  Akkor és Most Jármű Expo 2017. Veterán és új járművek kiállítása 

  (Esztergom, 2017.04.29. - 05.01., Nagy Duna sétány 1.)

  Azoknak, akik kedvelik az autókat, hajókat és motorokat, remek hír, hogy április 29. és május 1. között megtekinthetik Esztergomban a Suzuki gyár veterán és új autóit, hajóit, és motorkerékpár különlegességeit, megtudhatják ezen kívül, hogy milyen a Megalux szolár autó, és hogyan néz ki az Üveg autó. A szervezők több mint 100 veterán járművel, hőlégballonnal, Rubik Ernő repülőgépével, és veterán hajókkal várják az érdeklődőket.

  Lampionos hajós felvonulás és majális 

  (Esztergom, 2017.04.29. - 05.01., Nagy Duna sétány 1.)

  A három napos rendezvény neves fellépőkkel, zenés és táncos programokkal, valamint veterán járművekkel hívogatja az ide látogatókat, akik megtekinthetik a Jumping és Kangoo, táncbemutatókat és sétahajózhatnak is. A fellépők között ott lesz Tolvai Renáta, Gáspár Laci, Oszvald Marika, Pál Dénes és Tóth Vera, a rendezvény egyik leglátványosabb programja azonban a hajós lampionos felvonulás a Kis Dunán, ahova építhetünk saját hajót is!

  Szentendrei Sörmajális 

  (Szentendre, 2017. április 29. – 05.01., Duna Korzó)

  Izgalmas programokkal készül Szentendre városa az idei majálisra, hiszen a három napon át tartó sörmajálison nemcsak könnyűzenei tehetségkutató versenyt rendeznek, de fellép Deák Bill Gyula, a Pál Utcai Fiúk és a Mary PopKids is, emellett hip hop, akrobatikus rock and roll, néptánc, és kötélugró bemutatókat is megtekinthetünk. Izgalmasnak ígérkezik még a sakkfoglalkozás Tusák József sakkmesterrel, a rendőrségi bemutató, Schwartz Dávid Legbelül című lemezbemutató koncertje, és a szombat, valamint vasárnap esti utcabál is. 

  Szigeti Majális

  (Pócsmegyer, 2017.05.01.)

  A Szentendrei-szigeten idén Pócsmegyeren kerül megrendezésre a Szigeti Majális, amelyen mind a négy település (Kisoroszi, Tahitótfalu, Pócsmegyer és Szigetmonostor) képviselteti magát. Az önkormányzatok között halászléfőző versenyt rendeznek, melyen magánszemélyek is indulhatnak. A vetélkedőkkel, kézműves foglalkozással, logikai játékokkal, kirakodóvásárral tarkított programsorozat remek szórakozást ígér a résztvevőknek. 

  Kárpátia koncert 

  (Esztergom, 2017.04.29., Királyvárosi Lovasliget)

  A magyar nemzetirock-együttes 2003-ban alakult, egyaránt ír saját dalokat és dolgoz fel régi magyar dalokat. A koncert 20:00-23:00 óráig tart, a kapunyitás időpontja 18:30, jegyeket csak a helyszínen lehet vásárolni. 

  Zenés ébresztő és májusfaállítás

  (Dunabogdány, 2017.05.01.)

  Hosszú évek óta hagyomány Dunabogdányban, hogy május elsején reggel a Svábzenekar körbejárja a települést, és zenével ébreszti a falu lakóit. Igen nagy népszerűségnek örvend a zenekar körútja, aki szereti a sváb zenét, feltétlenül látogasson el Dunabogdányba, ahol nemcsak élő zenét hallhat, de a Hajó utcában a Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében részt vehet a májusfaállításon is, melynek keretében színes szalagokkal díszítik fel az újjászületés szimbólumának nevezett fát. 

  Marge koncert

  (Vác, 2017.04.29., Madách Imre Művelődési Központ)

  MARGE sokoldalú, azonnal felismerhető zenei világával hiánypótló szereplője a hazai és nemzetközi zenei életnek. 2014-ben az énekesnő bekerült A Dal 2014 eurovíziós nemzeti dalválasztó show elődöntőjébe, Morning Light című dalával. Számos hazai és külföldi fesztivál és klubfellépése van, április 29.-én 20:00 órakor Vácon hallhatjuk a hangját. Jegyeket a művelődési központ pénztárjában és online is lehet vásárolni. 

  A települések rendezvényein minden korosztály találhat számára tetsző programokat, jó szórakozást és vidám időtöltést kívánunk mindenkinek! 

  Borítókép: hotdog.hu

   

   

  Iratkozz fel hírlevelünkre