Túrázás, koncertezés és fesztiválozás - mutatjuk a legjobb húsvéti programokat!

Kristóf Eszter 2017. 04. 11.
 • dunakanyar húsvét, túrázás, fesztivál, locsolóbál
 • A Dunakanyar húsvétkor is sokszínű zenei és kulturális programokkal, sportolási lehetőségekkel és hangulatos fesztiválokkal várja a térségbe érkezőket.

  Mind a gyerekek, mind pedig a felnőttek találhatnak kedvükre való eseményt az igazán változatosra sikerült kínálatnak köszönhetően, így természetesen a hagyományőrzés, a tojásfestés, a locsolkodás és a locsolóbál sem maradhat ki a programokból. Megmutatjuk, hova érdemes ellátogatni húsvétkor a Dunakanyarban. 

  Az igazat mondd, ne csak a valódit – Eperjes Károly zenés irodalmi estje

  (Váci Tavaszi Fesztivál, 2017. április 13. 19:00 óra)

  A húsvéti hosszú hétvégét megelőző csütörtökön Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész Ady Endre, Babits Mihály és Pilinszky János verseit adja elő a Madách Imre Művelődési Központ Kamaratermében megrendezett zenés irodalmi esten. A belépőjegy ára elővételben: 1200 Ft, az előadás napján: 1500 Ft.

  Kockajáték Kiállítás LEGO® Alkotásokból 

  (Szentendre, 2017. április 8. 10:00–április 16., 18:00)

  A látogatók megtekinthetik a több ezer LEGO kockából álló terepasztalokat, melyek izgalmas és kalandos részletekben bővelkednek, belepillanthatnak a nyüzsgő LEGO város életébe, kipróbálhatják a LEGO vonatot és technic autókat is vezethetnek. A legkisebbeket játszóházzal várják a szervezők. A kreatív tárlat remek szórakozást nyújthat az egész családnak. 

  3. közösségi túrázás

  (Nagymaros, 2017.április 17. 08:40-15:00)

  A kirándulás kedvelőinek ajánljuk Kovácsi Marci edző tavaszköszöntő 13 kilométeres túráját a Dunakanyarban, melynek során a résztvevők érintik a Remete barlangokat és a Julianus kilátót is, ahonnan remek kilátás nyílik a környező hegyekre és a Dunára is. A túra Zebegényből indul, izgalmas és szemet gyönyörködhető élményt ígér.

  Locsolóbál

  (Szentendre, 2017. április 17. 19:00)

  Szentendrén, az Offline Centerben rendezett locsolóbálon a Dunazug Együttes várja vidám hangulattal és talpalávalóval a vendégeket. A bál batyus jellege miatt a szervezők kérik, hogy az élelemről és az italról mindenki maga gondoskodjon. Az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. 

  Sonkaszegő Fesztivál 

  (Esztergom, 2017. április 14.- április 17.)

  A rendezvény sonka és kolbászvásárral, kézműves kirakodóvásárral, játszóházzal, nyuszi simogatóval, tojásfestéssel, zenés tornával és gyermek élményparkkal várja a látogatókat. A programsorozaton részt vehetünk az Edda Művek, a Bikini együttes és Péter Sramek élő nagykoncertjén is. 

  Húsvéti Locsolóbál

  (Nagymaros, 2017. április 16., 20:00–4:00)

  Immáron ötödik alkalommal rendezi meg a Nagymarosi Napköziotthonos Óvoda a batyus locsolóbált, ahol a finomságokról a bál résztvevőinek maguknak kell gondoskodni, a zenét Nani szolgáltatja majd. Mivel a bál egyben jótékonysági esemény is, a jegyek mellett pártolójegyet is lehet vásárolni a község óvodájában.

  Skanzen Húsvét

  (Szentendre, 2017. április 16.-április 17.)

  A Skanzen idén is változatos, húsvéti hagyományokhoz kötődő programokkal várja a Szentendrére látogatókat, akik részt vehetnek bábelőadásokon, koncerteken, és egy valódi bárányszépségversenyen, ezen kívül tojásokat díszíthetnek, tűzzománc ékszereket készíthetnek, megismerhetik a titoktúrát, és locsolkodhatnak is. A Skanzen vonat a rendezvények ideje alatt mindvégig közlekedik. 

  Pokolgép koncert

  (Esztergom, 2017. április 15. 19:00)

  Az 1980-as évek elején alakult, egyik legnépszerűbb magyar heavy metal együttes az esztergomi Sportalsó nevű szórakozóhelyen fog fellépni. A koncert iránt érdeklődőknek fontos információ lehet, hogy jegyeket csak a helyszínen tudnak vásárolni.  

  Sétahajózás Szentendrén

  (Szentendre, Duna korzó)

  A hajózás kedvelőinek ajánljuk a Szentendre legszebb Duna szakaszán közlekedő sétahajót, amelynek fedélzetéről meg lehet csodálni a Dunakanyar kapujának nevezett kisváros különleges szépségét. A járatok 2017. április 15., 16. és 17.-én is 14:00 órakor indulnak a Duna korzóról, és kutyával is lehet rajtuk utazni.

  Iratkozz fel hírlevelünkre