Szentendrén is elültetik a Férfi Felelősség Fáját

Kristóf Eszter 2017. 11. 04.
 • Szentendrén is elültetik a Férfi Felelősség Fáját
 • Újabb projektet indít a Férfiak Klubja. Kárpát-medence szerte valamennyi helységben elülteti a Férfi Felelősség Fáját, mellyel a férfiak családi és társadalmi felelősségvállalásának fontosságára hívják fel a figyelmet. 

  Az országos méretű kampány keretén belül 2017. október 30-án 11 órakor Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere és Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója a mozgalomhoz való csatlakozás jelképeként elültet egy diófát a Dunakanyarban először Szentendrén, a Czóbel parkban.

  -Nagyon fontosnak tartjuk a hasonló szimbólumrendszerek kialakítását, melyek a  mindennapi életünkben is felhívják a figyelmet arra, hogy a családközpontú, jövő-orientált, a fiatalabb generációk számára mintaértékű férfiakra nagyobb szükség van, mint valaha – mondja Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója. – Mi, férfiak hajlamosak vagyunk olykor elfelejteni, hogy a jövő társadalmát nem csak a munkahelyünkön, hanem elsősorban az otthonunkban, a példamutatásunkkal, az értékeink átadásával, a nőkkel való szövetségünk folyamatos erősítésével építjük. Azt gondolom, a mai hazai társadalom egyik legsúlyosabb problémája a családok szétesése, a válások számának aggasztó növekedése, melyért a férfiak és a nők egyaránt felelősek. A Férfiak Klubja, - közel húszezer fős Női Támogatói Köre segítségével – 2013. óta számtalan olyan kezdeményezést valósított meg, mely a fenti tendenciák visszaszorítását célozta, mert hiszünk benne, hogy igenis van lehetőségünk egy, a férfiak és a nők belső értékein nyugvó, egészségesebb családmodellt támogató jövőre igent mondani. A Férfi Felelősség Fája projekttel pedig egy újabb lépést teszünk, országos szinten hívjuk fel a figyelmet a férfiak családi és társadalmi felelősségvállalásának fontosságára.

  A Férfiak Klubja

  A Férfiak Klubja 2013 óta dolgozik azon, hogy a családok megerősítése és az erkölcsi alapok helyreállítása, a férfi és nő szövetségének megerősítése által társadalmi változást érjen el. Hazánk legnagyobb férfiközössége olyan változásért tesz, melynek célja a válások számának csökkenése, az emberi együttműködés társadalom-formáló értékeinek tovább adása, egy egészséges közösség újrateremtése és az elkövetkező generációk élhetőbb életének megalapozása. A Férfiak Klubja mára – közel húszezer fős Női Támogatói Köre segítségével - társadalmi méretben mutatja fel ezt a jövőépítő értékrendet.

  A Férfi Felelősség Fáját jelképező diófa-csemeték telepítése idén októberben kezdődik, de minden év tavaszán és őszén folytatódik. A tervek szerint pár éven belül Kárpát Medence szerte számos településen áll majd Férfiak Klubja táblával jelzett fa.

  fotó: pixabay

  Iratkozz fel hírlevelünkre