Blog

lecsófesztivál Szigetmonostor

Idén is lesz lecsófesztivál Szigetmonostoron!

Keresve sem találhatnátok jobb helyet egy kellemes nyári hétvégén a szórakozásra, és a koncertlátogatásra a Szentendrei-szigeten fekvő Szigetmonostornál, ahol immár kilencedik alkalommal rendezik meg a híres lecsófőző versenyt. Mutatjuk a programokat, hódoljatok a gasztronómiai élvezeteknek, gyertek el ti is, következzen a 2017-es lecsófesztivál Szigetmonostoron!

Hirdetés

Lecsófesztivál Szigetmonostoron

A lecsófőző verseny minden évben nagy népszerűségnek örvend, izgalmas kihívás a térség lakói számára. A rendezvény nem titkolt célja a közösség összekovácsolása, és be kell látnunk, a lecsófőzés kiválóan alkalmas erre. Nincs két olyan család, ahol ugyanúgy főznék ezt a nyári ételt, melynek rengeteg változatát ismerjük. A versenyen megválasztják 2017. év legjobb lecsóját. Az első három helyezett, az eredménynek megfelelő serleget viszi haza, az első helyezett csapat egy évig viseli a megtisztelő rangot: A legjobb szigetmonostori lecsó készítője. A többi csapat oklevelet kap.

Nevezés és versenyszabályzat

Ha szeretnétek versenyezni a titkos lecsó receptetekkel, jelentkezhettek a versenyre előzetesen, de akár a helyszínen is augusztus 19.-én szombaton fél 10-től. A verseny 11 órakor kezdődik. Nevezhettek egyedül is, de az a legjobb, ha összerántjátok a barátokat, és a családot, hiszen a kiírás szerint akár százan is tartozhattok a csapatba. Mivel előírások nincsenek, ezért bedobhatjátok a fantáziátokat is a kondérba a cukkini, gomba, paprika, paradicsom és hagyma mellé. Az ételeket Szigetmonostor neves fogadóinak, éttermeinek, vendéglátó helyeinek vezetői, tulajdonosai fogják kóstolni és zsűrizni, a díjátadó ceremónia 14.30-kor lesz.

Horányi lecsófesztivál

Programok – koncertek

Amennyiben a főzésen kívül más programon is szívesen részt vennétek, a Horányi Piac téren már reggel 9-től csemegézhettek a kézművesek vásárán a fantasztikus portékák között. Jó lecsóhoz szól a nóta! címmel fellép a Szigeti veszedelem népzenekar, melyet a Csürrentő zenekar műsora követ majd moldvai, balkáni lecsós dallamokkal. Minket már csak azért is vonz ez a program, mert kíváncsiak vagyunk, vajon milyen zenék illenek a lecsófőzéshez, illetve hogy milyenek lehetnek a lecsós dallamok. Hát nem szuper? Tudjuk még tetézni! A délután folyamán megnézhetitek a Zsiráfok című zenés gólyalábas kalamajkát, és a Görömbő Kompánia zenés-mesés műsorát is.

A Jerry Lee’s Rock and Roll Service koncert és a Bananas zenekar bulija fergeteges hangulatot ígér a táncos kedvű látogatóknak, de a szervezők természetesen a gyermekekről sem feledkeztek meg. Lesznek kézműves foglalkozások, arcfestés, és rajzverseny is, az édesszájúak pedig különféle ízesítésű kürtőskalácsokkal és mindenféle finomsággal ismerkedhetnek meg. A lecsófőző verseny már tényleg hab a tortán, a győztes lecsó receptjét közzéteszik Szigetmonostor község honlapján és a község lapjában, az Újságolóban is.

Találkozzunk a rendezvényen szombaton, és ne feledjétek, jó idő esetén még a Dunában is megmártózhattok a szuper horányi szabadstrandon. Fürdőruhával, lecsó recepttel és táncos cipővel ajánlatos elindulni otthonról Horányba! Miért hagynátok ki ezt a remek programot a szigeten? Semmiért, a lecsófesztivál Szigetmonostoron a legjobb hétvégi program!

Megosztás: