Blog

Váci főtér

10+2 fesztivál a Dunakanyarban, amit kár lenne idén kihagynod!

Tudtátok, hogy annyi fesztivál vár benneteket idén nyáron a Dunakanyarban, hogy ha mindegyiken részt szeretnétek venni, egyik fesztiválról rohanhattok a másikra? A változatos sportolási lehetőségek, kulturális és zenés programok rendíthetetlenül hívogatnak magukhoz, így érdemes elővenni a naptárakat, és vastag tollal beleírni a következő fesztiválokat, mert egyiket sem érdemes kihagyni. Mi már tudjuk, mit csináltok idén nyáron!

Piros Lábos Fesztivál

(2018. szeptember 29.)

Szigetmonostor soha nem okoz csalódást, ha vidám és tartalmas programra vágytok. A kedves macskaköves utcák rengeteg programot ígérnek az ide látogatóknak, csakúgy, mint az előző években. A szőlőpréselés, a gyermekprogramok, és a régi mesterségek mellett a zenei programokat sem érdemes kihagyni, ha pedig a hagyományos ízeket és helyi finomságokat kedvelitek, bátran végigkóstolhatjátok a kínálatot, miközben megismerkedhettek a helyi művészekkel. Vigyázat, a kézműves vásár portékái minden látogatónak komoly csábítást jelentenek!

Helyszín: Szigetmonostor

PirosLábos Fesztivál
Szentendrei Pestisűző Fesztivál

(2018. június 16-17.)

Az első alkalommal, hagyományteremtő céllal megszervezett eseményen szórakoztató koncertek, fáklyás felvonulás, a helyi kortárs művészek alkotásai, rézfúvós zene, gasztronómiai vásár és hajóverseny várja az érdeklődőket. Ismerkedjetek meg Szentendre egy új oldalával, és tegyetek egy sétát a Duna-parton, ahol mindig pezseg az élet!

Helyszín: Szentendre

Hirdetés

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

(2018. július 4-8.)

A Visegrádi Négyek Színházi Találkozójának legfőbb célja, hogy összehozza a négy ország művészeit és közönségét, de nagyon fontos a határokon túli színházi együttműködés, a tapasztalatcsere és az egymástól való tanulás is. A fesztivál összefogja a fiatalabb és az idősebb korosztályt, ha pedig emellett felejthetetlen koncertekre vágytok, akkor mindenképpen véssétek be a fejetekbe a V4 időpontját!

Vác: József Attila sétány

Nagymarosi Csípős Fesztivál

(2018. augusztus 25.)

A nagymarosi Csípős Fesztivál olyan emlékezetes élményt garantál, amelyre még évek múlva is mosolyogva gondoltok vissza, nem csak a csípős ízek miatt! Amennyiben rajongtok a csípős ételekért, és szívesen ismerkedtek csípős paprikákkal, ne fogjátok vissza magatokat. A rendezvényre évek óta érkeznek chilikedvelők külföldről is a Dunakanyarba, hogy részt vegyenek a változatos programokon, és vidám játékokon. Kedves chilikedvelők, eljött a ti napotok!

Helyszín: Nagymaros, Főtér
Csípős Fesztivál Nagymaros

Zebegényi Sárkányfesztivál

(2018. szeptember 15 – 16.) 

A zebegényi Sárkány domb 8. alkalommal ad helyet a Sárkányfesztiválnak, amely nem ismeretlen a környéken élő, és ide érkező turisták számára. Idén is rengeteg élményre és vidámságra számíthatnak az ide látogatók. A szervezők arra bíztatják az érdeklődőket, hogy töltsenek a szabadban néhány napot, vegyenek részt a közös sárkányeregetésen, a levegőből fotózáson, a gyermekfoglalkozásokon, és kiállításokon. No meg persze arra, hogy hemperegjenek egy kicsit a fűben, csak úgy az élmény kedvéért. Mi nem hagyjuk ki az eseményt, hát ti?

Helyszín: Zebegény

Zebegényi Sárkányfesztivál

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

(2018. július 13 – 15.) 

Az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak állít emléket a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, amely minden évben három napon át várja a kíváncsi turistákat és a helyieket egyaránt. A középkori hangulat, és a lovagi tornák minden szemet fogva tartanak, de a pompás királyi menet és az esti fáklyás felvonulás is mindig nagy sikert arat. A pénztárcákat ne hagyjátok otthon, ugyanis a kézműves vásáron korhű ruhákra, kardokra, és páncélra tehettek szert.

Helyszín: Visegrád, Fő utca

Eperfesztivál Tahitótfalu

(2018. június 8-10.)

Az Eperfesztivál immár huszadik alkalommal örvendezteti meg az érdeklődőket hangulatos koncertjeivel, de a hatalmas vásár és a játékok is messziről csalogatják a vendégeket a Dunakanyarba. Érdemes megdézsmálni a környék epertermelőinek portékáját, és persze otthonra sem árt betárazni a friss gyümölcsből, a gyerekek pedig körhintázhatnak a hatalmas füves területen, vagy élvezhetik a vattacukor édes örömeit.

Helyszín: Tahitótfalu

Szentendre Éjjel – Nappal Nyitva Fesztivál

(2018. augusztus 24-26.)

Artisztikus desszertekkel, különleges fényfestéssel, fantasztikus koncertekkel, kirakodóvásárral, cirkuszi mutatványosokkal, táncosokkal, régiségekkel, és gasztronómiai különlegességekkel vár a fesztivál, amely éjjel-nappal nyitva tart, hogy számos izgalmas látványossággal kápráztassa el a kíváncsi szemeket. A három nap mindegyike furfangos meglepetéseket tartogat számotokra!

Helyszín: Szentendre

Szentendre

Szentendrei Teátrum és Nyár

(2018. július 5. – augusztus 19.)

A programsorozatot színházi előadások, és azon belül is a Szentendrei Teátrum saját, illetve koprodukcióban bemutatott előadásai tarkítják. Szentendre belvárosának 6 helyszínén 25 produkció lesz látható, és hallható, így külön helye lesz a nagyszínházi produkcióknak, a monodráma és kamara előadásoknak, a koncerteknek, az ifjúsági programoknak és a gyerekelőadásoknak. Ne hagyjátok ki!

Helyszín: Szentendre

Kékevező Fesztivál

(2018. július 14.)

A sárkányhajók, kajakok és kenuk mellett vásári forgatag és koncertek is várják a kíváncsi érdeklődőket a horányi Duna-partra. Vidám gyerekzsivajjal, lovasokkal és égig érő kürtős kalácsos fagylalttal csalogat benneteket a Kékevező Fesztivál, ahol garantált a jó hangulat még az esetleges esős idő ellenére is, és az is pluszpont, hogy a rendezvény maximálisan kutyabarát. Jókat ehettek, és emellett kellemesen szórakozhattok a nyár közepén. Kell ennél több?

Helyszín: Horány

Kékevező Fesztivál - Horány

Váci Világi Vigalom

(2018. július 20 – 22.)

Keressétek fel a Vác belvárosában és a Duna-parton zajló gyermekprogramokat, színházi előadásokat, koncerteket, képzőművészeti kiállításokat, templomi koncerteket és kézműves foglalkozásokat. Minden évben nagy érdeklődés övezi a fesztivált, ha ezt a júliusi hétvégét a Dunakanyarban töltitek, mindenképpen látogassatok el Vácra, és meglátjátok, sosem felejtitek el a gasztronómiai kalandozásokat!

Helyszín: Vác

Váci Világi Vigalom
Szent István napi Zenei Fesztivál

(2018. augusztus 10-20.)

Minden korosztály számára tartogat meglepetéseket a fesztivál, ahol a programok mellett a hagyományőrzés is elsődleges szempont. Olyan fergeteges koncerteken vehettek részt, és olyan népszerű előadókkal találkozhattok a tíz nap alatt, mint a Tankcsapda, a Kárpátia, Király Viktor és még sokan mások.

Helyszín: Esztergom, Nagy Duna sétány 1.

Fotók: piroslabosfesztival.hu, szentendreprogram.hu, v4fest.eu

Megosztás: