Blog

Levitáció Szentendre

Az év kiállítása a szentendrei MűvészetMalomban

Levitáció címmel nyílt meg Szentendrén Bukta Imre, feLugossy László és Szirtes János közös tárlata, amelyet máris az „év kiállításának” neveznek (levitáció Szentendre).

A MűvészetMalom a kortárs képzőművészet meghatározó centruma, ahol minden műfaj, stílus és korosztály képviseltetheti magát, akár egyénileg, akár csoportosan. A városba látogató közönség, és a térség lakói számára folyamatosan biztosítja a szabadidő tartalmas, változatos és szórakoztató eltöltését. 2017. április 8.-tól ebben a múzeumban látogatható a három művész, Bukta Imre, feLugossy László és Szirtes János közös kiállítása, melynek témája a helyhez kötöttség és az attól való elszakadás, a levitáció lehetősége.

Hirdetés

Bukta Imre, Szirtes János és feLugossy László Munkácsy Mihály-díjas művészek. Pályájuk több ponton keresztezte egymást, művészetük részben vagy egészben Szentendrén teljesedett ki, de már szorosan nem kötődnek a városhoz. A kiállítást a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatójának, Gulyás Gábornak beszéde, és Németh Gábor író kártyatrükkökkel tarkított köszöntője nyitott meg, melyet a Szentendrei Altiszti Akadémia katonazenekarának zenés bevonulása előzött meg.

A Levitáció című tárlat könnyen befogadható a nagyközönség számára, annak ellenére, hogy itt nem találkozhatunk táblaképekkel.

A látogatók megtekinthetik Szirtes János installációit, a levitáló fenyőfákat, lebegő szemüvegkereteket, és a világító izzókon sikló halbárkákat. Bukta Imre lebegő gyümölcsfákat, börtön installációt, rabfolyosót és egy akasztott fát állított ki, de betekinthetünk egy falusi ház beszakadt tetején keresztül egy család megpróbáltatásaiba is. FeLugossy László egy 1950-es gyártású katonai repülőgépet használt udvari installációjához, a földszinten pedig megnézhetjük az Ájulás TV ingyenes programját a művész által nyitott kávézóban.

A MűvészetMalom eddigi legnagyobb, az „év kiállításának” nevezett tárlata április 8.-tól június 11.-igvárja a látogatókat Szentendrén.

Levitáció - Szentendrei MűvészetMalom
Levitáció - Szentendrei MűvészetMalom
Megosztás: