A Dunakanyar ígéretes programokkal készül a Múzeumok Éjszakájára

Kristóf Eszter 2017. 06. 22.
 • A Dunakanyar ígéretes programokkal készül a Múzeumok Éjszakájára
 • A Múzeumok Éjszakáját 2003 óta rendezik meg Magyarországon, és a programok minden évben nagy sikert aratnak. A Dunakanyarban is számos múzeum csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz, mutatjuk, hova érdemes mindenképpen ellátogatnotok június 24.-én.

  Esztergom

  A festői szépségű Esztergom is csatlakozott a Múzeumok Éjszakájához, az esztergomi és párkányi közgyűjtemények és közművelődési intézmények összesen 19 helyszínen, gazdag programkínálattal várják a közönséget délután öttől éjfélig. Ha ide látogattok, részt vehettek többek között a Babits Mihály Emlékház, a Balassa Bálint Múzeum, az Esztergomi Dzsámi, a Főszékesegyházi Kincstár, a Keresztény Múzeum, a Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum – Duna Múzeum, és az MNM Vármúzeumának zenés programjain, interaktív játékain, előadásain és tárlatvezetésein is.

  Visegrád

  Akkor sem fogtok csalódni, ha Visegrádon töltitek a Múzeumok Éjszakáját, ugyanis 2017. június 24-én este 19 órától különleges programokkal várja az érdeklődőket a Királyi Palota (Fő u. 23.) és a Salamon-torony is. Szívesen megnéznétek a Dunakanyart kivilágítva? Gyertek Visegrádra!

  Szentendre

  A szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum is csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz és színes, szórakoztató és szakmai programokkal várja a felnőtteket és a gyerekeket. A Szentendrei Szent Iván napi fesztivál kísérőjeként felkereshetitek a Czóbel Múzeumot, a Barcsay Múzeum új kiállítását, de ellátogathattok a MűvészetMalomba is. A Vajda Lajos Stúdió Kulturális Egyesület előadásában pedig megnézhetitek a Határtörés című performansz estet.

  Zebegény

  A zebegényi Szőnyi István Emlékmúzeumban megtekinthetitek Jeges Ernő – Vázlatok és grafikák című kiállítását, bejárhatjátok Zebegény nevezetességeit, és világító festékkel is festhettek a múzeumkertben, így az alkotások sötétedés után életre kelnek majd. 

  Vác

  Amennyiben Vácra látogattok a Múzeumok Éjszakáján, részt vehettek egy interaktív társasjátékban a TIM Pannónia Ház Kiállítóhelyen, felkereshetitek a Tragor Ignác Múzeum Ars Memorandi - Memento Mori Kiállítóhelyet, és megtekinthetitek TIM Görög Templom Kiállítóteremben a gasztrosarkot, részt vehettek múzeumpedagógiai foglalkozáson, és szakmai előadásokon.  A rendezvény a Szent Iván éji népi hagyománnyal, nevezetesen a tűzugrással fejeződik be, amelyre az érdeklődők is vállalkozhatnak. Bátran vágjatok bele, ha még sosem próbáltátok!

   

  A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat minden évben nagy népszerűségnek örvend. Arra bíztatunk benneteket, hogy szemezgessetek a lehetőségek közül, és keressetek fel minél több intézményt június 24.-én! Jó szórakozást kívánunk!

  Iratkozz fel hírlevelünkre