„Látni és látszani 2017 - egymásért” Vácon is!

Kristóf Eszter 2017. 12. 05.
 • „Látni és látszani 2017 - egymásért” Vácon is!
 • A Váci Rendőrkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága is külön figyelmet fordít a „Látni és látszani 2017 - egymásért” kampány keretében a közlekedés legvédtelenebb résztvevőinek, a gyalogosok és kerékpárosok biztonságára.

  A Váci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai a kampány keretében közúti ellenőrzés során gyalogosok és kerékpárosok részére adtak át fényvisszaverő mellényeket, ezzel is növelve további közlekedésük biztonságosságát.

  Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. közös közlekedésbiztonsági kampánya immáron ötödik alkalommal indult útjára, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára. December 8-ig tart az az országos akció, amelynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket azokban a kampányhoz csatlakozott szervizekben, ahol a kampány újdonságaként és plusz szolgáltatásaként a gépjárművek általános műszaki állapotára is kiterjedő átvizsgálási lehetőséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentesen látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak a járművezetők.

  A kampányhoz tartozó, folyamatosan frissülő információk a https://latnieslatszani.hu/ honlap mellett az esemény hivatalos Facebook-oldalán is megtalálhatóak. További kapcsolódó információkat találhattok a http://www.baleset-megelozes.eu/ weboldalon.

  forrás: Váci Rendőrkapitányság

  fotó: opsz.hu

  Iratkozz fel hírlevelünkre