Emeletes vonattal suhanhatsz a kedvenc váci fagyizódba!

Kristóf Eszter 2018. 01. 25.
 • Emeletes vonattal suhanhatsz a kedvenc váci fagyizódba!
 • A 2019-es év végére Magyarországon elsőként a váci szakaszon fognak járni a Stadler KISS emeletes motorvonatok, amelyek nem csak légkondicionáltak, de korszerű utas tájékoztató rendszerrel és wifivel is fel lesznek szerelve. A vonatokon természetesen biciklitárolónak is kialakítottak helyet. 

  Mint ahogyan már korábban is beszámoltunk róla, igen nagy változásokra lehet számítani a Dunakanyar közlekedésében. Tavaly nyáron már éjszakai buszjáratok is közlekedtek a szentendrei oldalon, és télen a hévek menetrendje is változott. Sok települést a turisták legnagyobb örömére hajóval is meg lehetett közelíteni, és rövidesen emeletes vonatokkal utazhatunk Vácra, Dunakeszire vagy éppen Szobra.

  Nyáron a kedvenc fagyizónkba anélkül is eljuthatunk majd, hogy tömegnyomorban kellene ácsorogni valamelyik járaton, és pillanatok alatt kijuthatunk Vácra, hogy egy-egy koncerten fennhangon énekeljük a kedvenc nyári slágereinket. Télen pedig nagyokat szánkózhatunk a domboldalakon, és a szánkó is elfér majd a vonaton. A Duna parton számos helyen strandolhatunk naphosszat, és hazafelé  a légkondis-wifis kocsikban már az esti koktélozást szervezhetjük, kényelmes székeken üldögélve, miközben a pink strandmatrac a sarokban szárad (igen, annak is bőven lesz hely!).

  Rétvári Bence a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a növekvő igények miatt választotta a MÁV a kétszintes vonatok alkalmazását, mivel már nem lehet tovább sűríteni a vonatjáratokat. A váci az egyik leginkább kihasznált vasúti vonalszakasz Magyarországon, egyre többen járnak dolgozni Budapestre az agglomerációból. A kétszintes vonatok a jövő év közepére fognak megérkezni, és 2019 végére menetrend szerint fognak közlekedni. Az emeletes szerelvényeken (az eddigi 520 fő helyett) 800 utasnak lesz hely, ami azért is szuper hír, mert csupán Vácon nagyjából 6000 ember választja a vasúti közlekedést, és a múlt évben mintegy 13,2 millióan utaztak az ország legrégebbi vonalán!

  Csépke András, a MÁV vezetője elmondta, hogy a múlt év tavaszán írták alá azt a keret-megállapodást, amelyben 40 darab, 600 ülőhelyes emeletes motorvonatra szerződtek, az első 11 darabos flotta a jövő év második felében érkezik meg. A motorvonatok alacsonypadlós kialakításúak, légkondicionáltak, korszerű utastájékoztató rendszerrel és wifivel felszereltek, rendelkeznek a kerekesszékes utasok számára kialakított mosdóhelyiséggel, és egyidejűleg akár 12 kerékpár is szállítható rajtuk.

  Akik autóval közlekednek, azoknak az M2-es autóút 33 milliárd forintból kiépülő kétszer két sávossá válása jelent jobb közlekedési körülményeket, a dunai hajózás 12,5 milliárd forintos turisztikai fejlesztései pedig megújítják a vízi közlekedést.

  Mivel nagyon élvezzük a téli-nyári kirándulásokat, ezért külön öröm, hogy ezt vadiúj, menő vonatokon tehetjük majd meg rövidesen. Jó, tudjuk, hogy 2019 vége még messze van, de akkor is nagy izgalommal várjuk!

  forrás: mti.hu

  Iratkozz fel hírlevelünkre