3,3 milliárd forintos támogatást kap a visegrádi kórház

Kristóf Eszter 2017. 12. 04.
 • 3,3 milliárd forintos támogatást kap a visegrádi kórház
 • 3,3 milliárd forintos támogatást kap a visegrádi rehabilitációs szakkórház, a felépülő tömbben kórtermeket és éttermet alakítanak ki 2022.-ig. Következzenek a részletek. 

  Az mti.hu tájékoztatása szerint a kormány 3,3 milliárd forintos fejlesztési támogatást nyújt a visegrádi Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórháznak az Egészséges Budapest Program keretében - közölte a térség országgyűlési képviselője az egészségügyi intézményben tartott sajtótájékoztatón.

  Hadházy Sándor elmondta, hogy a következő tíz évben 700 milliárd forintot fognak egészségügyi fejlesztésre fordítani az Egészséges Budapest Program keretében. Hozzátette, hogy a vidéki kórházakra eddig több mint 500 milliárdot költöttek, most pedig a Közép-magyarországi régió is sorra kerülhet, amely az uniós szabályok miatt eddig kimaradt a fejlesztési támogatásokból.

  Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy az említett fejlesztések egyik állomása Visegrád, ahol egy új diagnosztikai tömb is fel fog épülni a főépület nyugati szárnyához kapcsolódva, ez a földszinten éttermet, az első emeleten pedig kórtermeket foglal majd magában, és egy új portaépület is kialakítanak. Hozzátette, a fejlesztés fő része a főépületben a konyhaüzem, a földszint és az első emelet egyes részeinek a felújítása. A beruházás 2018-2019-ben kezdődik meg és előreláthatólag 2022-re készül majd el.

  Hadházy Sándor beszélt arról is, hogy a 2017-es költségvetésből a kormány forrást biztosított az intézmény ellátásának további bővítésére, orvostechnológiai eszközök vásárlására. Sikerült beszerezni egy endoszkópos tornyot, két kar- és lábtornáztató, négy csípő- és térdízület-mozgató, valamint két vállízület-mozgató készüléket, emellett az épület energetikai megújítására 50 millió forint áll még rendelkezésre - fűzte hozzá. Kitért arra is, hogy uniós forrásokból sikerült fejleszteni a járóbeteg-ellátásban fontos szerepet betöltő Szentendre Város Egészségügyi Intézményeit is, ahol a 16 szakrendelést 37-re bővítették.

  Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a kormány elkezdi a központi régiók egészségügyi intézményeinek fejlesztését. Huszár Sándor főigazgató bemutatta a százéves visegrádi egészségügyi intézményt, és a rehabilitáció fontosságát hangsúlyozta, rámutatva arra: ha ez jól működik, akkor a várólisták csökkentését is eredményezheti.

  forrás: mti.hu

  Iratkozz fel hírlevelünkre