Fotópályázat Horányról - Nevezz te is!

Kristóf Eszter 2018. 03. 06.
 • Fotópályázat Horányról - Nevezz te is!
 • Úszó kiállítás a Dunán!

  A Szigetmonostor Faluház és a Kék Hullám Egyesület fotópályázatot hirdet „Horány anno és most” címmel, amelyre május 20-ig két kategóriában várja a szakmai zsűri a fotókat. 

  Szeretitek Horányt, és szívesen kattintgatjátok a fényképezőgépeket, ha erre jártok? Küldjétek el a legizgalmasabb fotókat a pályázatra, és szálljatok versenybe az értékes nyereményekért! Mutatjuk a részleteket!

  A pályázat célja, hogy a Horány és Göd között egész évben közlekedő Lepence nevű személyszállító kishajó belső tereiben egy állandó jelleggel kialakított úszó kiállítás jöjjön létre, színesítve, díszítve a Dunán közlekedő hajót.

  Két kategóriában indulhattok a pályázaton, műfaji megkötés nélkül, vagyis a benyújtott fotó lehet tájkép, természet-, portré-, eseményfotó, társadalomábrázolás, vagy akár épületfotó is. A nevezés díjtalan, életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül bárki indulhat, a beérkezett fotókat szakmai zsűri bírálja majd el. Lássuk a kategóriákat.

  A kategóriák:

  1. Horány anno: Az 5 évnél régebbi, Horányt ábrázoló, bemutató fotók

  2. Horány most: Az öt évnél fiatalabb, Horányt ábrázoló, bemutató fotók

  Fontos tudni!

  A Horány anno kategóriában lehetőség van arra, hogy régi, papír alapú fotókkal nevezzetek, amelyeket digitalizált formában a megadott e-mail címre, postai úton pedig a Szigetmonostor Faluházba a 2015 Szigetmonostor, Árpád u. 15. címre küldhettek el, vagy nyitva tartási időben akár személyesen is átadhatjátok.

  Túrjátok fel a nagymama réges-régi szekrényét, és keressetek olyan képeket, amelyeken megismerhetjük a húsz vagy akár a huszonöt évvel ezelőtti Horányt, vagy kapjátok kézbe a fényképezőgépet, hogy megörökítsétek, mi számotokra a legszebb Horány mai utcáin, házain vagy vízpartján! Nehéz egyetlen dolgot megnevezni, mert imádjátok a környéket? Nos, ez nem gond, hiszen kategóriánként mindenki 7-7 képpel nevezhet!

  A pályázathoz természetesen egy nevezési lapot is kell tölteni, amit a fotókkal együtt kell eljuttatni a pályázati címre. A nevezési lapot Szigetmonostor honlapján tölthetitek le, illetve ezen a címen találjátok a nevezés egyéb feltételeit is.

  Mind a két kategóriában az 1-3. helyezett értékes díjban részesül:

  1. helyezettek: 20-20 db átkelésre jogosultság a Horány és Göd között közlekedő személyszállító kishajóra, 2 személyre szóló gyertyafényes vacsora a szigetmonostori Rosinante Stílusos Vidéke Szálloda éttermében, értékes, fotózással foglalkozó könyvjutalom, oklevél.

  2. helyezettek: 2 főre szóló vacsora a horányi Attila Büfében, értékes fotózással foglalkozó könyvjutalom, oklevél.

  3. helyezettek: 2 főre szóló vacsora a horányi Zoli Büfében, értékes fotózással foglalkozó könyvjutalom, oklevél.

  A pályázat benyújtási határideje: 2018. május 20. vasárnap 23.00 óra

  Az úszó kiállítás ünnepélyes megnyitójának időpontja: 2018. június 10. vasárnap

  A pályázattal kapcsolatban részletes információt kaphattok a horanyfoto@gmail.com email címen, telefonon Pintér Mónikától (Kék Hullám Egyesület - 06 30 640-5901) vagy Kovács Attilától (Faluház - 06 70 374-0541). A helyezetteket külön levélben értesítik, a kiállított fotók pedig kategóriánként megtekinthetőek lesznek majd a szigetmonostor.hu oldalon és Szigetmonostor Faluház facebook oldalán is.

  Az úszó kiállítással a szervezők Horányt szeretnék népszerűsíteni, szigeten innen és túl egyaránt. Küldjétek el kedvenc képeiteket, és nézegessétek őket a Horány-Göd között közlekedő Lepence nevű hajón létesítendő állandó kiállításon! Kalandra fel!

  Fotó: Kovács Attila

  Iratkozz fel hírlevelünkre