Friss hírek a decemberi vonat- és HÉV menetrendről

Kristóf Eszter 2017. 11. 30.
 • Friss hírek a decemberi vonat- és HÉV menetrendről
 • A Dunakanyarban élők és az ide érkezők utazását is befolyásolják majd a váci oldal vasúti, és a szentendrei HÉV menetrendjében történő változtatások. Mindenképpen érdemes indulás előtt a MÁV és a BKK honlapját felkeresni, de mutatjuk itt is a főbb változásokat. 

  Az mti.hu tájékoztatása szerint decembertől a MÁV-HÉV a metrókhoz igazítva meghosszabbítja péntek és szombat este a szentendrei (5-ös) és a gödöllői (8-as) HÉV üzemidejét. A közlekedési társaság honlapján az az információ olvasható, hogy az 5-ös vonalon Szentendréről 23.52-kor, a Batthyány térről 0.51-kor indul az utolsó szerelvény, az utolsó 2-es metró elhaladása után. Az adventi vásárok, a karácsonyi előadások és koncertek színes választékából honlapunkon is csemegézhettek, biztosan találtok kedvetekre való programot.

  Karácsonykor és szilveszterkor is változhat a vonatok közlekedési rendje, a menetjegyek megváltásáról érdemes időben, akár több nappal előbb gondoskodni – olvastuk a MÁV honlapján.

  A vonatok menetrendje 2017. december 10.-én módosul, és mivel a MÁV még nem adott ki hivatalos közleményt az ünnepi menetrenddel kapcsolatban, így megpróbáltuk értelmezni magát a menetrendet. IDE kattintva ti is elérhetitek. Elsőre kicsit bonyolultnak tűnik, igaz? Nekünk is.

  A hírek szerint az ünnepek alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-csoport az összes rendelkezésére álló üzemképes járművét felhasználja. Ahhoz, hogy elkerüljétek a sorban állást a pénztáraknál, a MÁV-START azt javasolja, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsátok meg, illetve vegyétek igénybe az internetes jegyvásárlási lehetőséget is. Az előre megváltott e-vonatjegyeket kinyomtatva vagy megfelelő mobiltelefonon, tableten is bemutathatjátok.

  Fontos információ! 2017. december 10.-től (vasárnaptól) menetrendi változások lépnek életbe a Volán alábbi autóbuszvonalain:

  Dunakanyar, Szentendre környéke

  Vác és környéke

  Börzsöny térsége

  Amint újabb változásokról értesülünk, természetesen titeket is tájékoztatunk majd. Friss információkért látogassatok el oldalunkra többször is a hónap folyamán!

  forrás: volanbusz.hu, bkk.hu, mti.hu, mavcsoport.hu

  Iratkozz fel hírlevelünkre