Beköltözött a Dévényi Antal-kilátó egy orvosi rendelőbe

Kristóf Eszter 2017. 11. 23.
 • Beköltözött a Dévényi Antal-kilátó egy orvosi rendelőbe
 • A Jenga-toronynak is nevezett Dévényi Antal-kilátó, a Sas-szikla, a védett gesztenyesor, a platánsor, a fekete erdei fenyősor, egy vadles és erdei állatok is megelevenednek a piliscsabai orvosi rendelő várójának falán. A 100 m2 alapterületet 13 nap alatt festették ki, de nem ám akárhogyan! Mutatjuk a részleteket!

  Rengetegszer várakoztunk már a sorunkra egyhangú, szürke orvosi várókban, ahol maximum a csempét, vagy a falon lévő hibákat számolgattuk unalmunkban, most azonban megváltozhat a helyzet. Nyáron kezdődött a piliscsabai orvosi rendelő felújítása, melyet egy rajzpályázat előzött meg. A rajzokat felhasználva elkészültek a tervek, ma pedig már a felújított, kreatív falfestéssel díszített falak csalnak mosolyt a vizsgálat előtt állók arcára is. A fali dekoráció kapcsán Török Szilvia, a projekt egyik kiemelt résztvevője így fogalmazott: 

  „(…)már több mint egy éve készítem elő a projektet, legyen szó a megfelelő anyagok megtalálásáról, az antibakteriális padlóról, különleges hirdetési felületről vagy épp a grafikai anyagok előkészítéséről”.

  A falon található motívumok elkészítése részletes, precíz, aprólékos munkát igényelt, a projekt résztvevőinek majdnem 100 m2 alapterületet kellett kifesteniük, köztük az emeleti, a felnőtt és gyermekvárótermet. Az előkészítés több hónapot vett igénybe, maga a festés pedig három embernek 13 napos munkájának gyümölcse.

  Piliscsaba természeti értékei képekben

  A földszinti részen Piliscsaba természeti értékeire szerették volna helyezni a hangsúlyt, ezzel azt szerették volna üzenni, hogy ha tehetjük, járjuk az erdőt, és kiránduljunk, mert így sok betegség megelőzhető. A váróban a Sas-sziklát, a védett gesztenyesort, a platánsort, a fekete erdei fenyősort és a Dévényi-Antal kilátót is láthatják a betegek, de megelevenedik a maga az erdő is, vadlessel és erdei állatokkal. Az emeleten a fogorvosok rendelnek. Várakozás közben úgy érezhetjük, mintha a természetben lennénk, ott ugyanis a kacsákkal, náddal szegélyezett Garancsi-tó jelenik meg.

  Remélhetőleg a környék települései is ellesik az ötletet, és a jövőben több helyen is készülnek majd ilyen kreatív, ötletes díszítések. A Dunakanyar szépségeivel temérdek falat meg lehetne tölteni. Nektek tetszenek a képek?

  forrás: varkapu.info

  Iratkozz fel hírlevelünkre