Blog

Váci strand

Vácon vagy Gödön strandolsz inkább idén nyáron?

Létezik egy strandolási anomália a Dunakanyarban, miszerint a váciak inkább Gödön, a gödiek viszont inkább Vácon strandolnak a hőség beköszöntével. Utánajártunk kicsit a dolognak, hiszen mindkét strandnak vannak előnyei és hátrányai.

Váci strand

A váci strand alapvetően két szekcióra bontható. Van egy fedett úszómedencénk, melyet az Ady Endre sétányról (Duna-part) tudunk megközelíteni, illetve van az ún. nyári strand a Köztársaság úti bejárattal. Mivel a hőmérő higanyszála egyre magasabbra szökik, így a fedett szekcióval most nem foglalkozunk.

Hirdetés

A strandon összesen 3 medence várja vendégeit. Balra található a váci strand ikonikus, a helyiek által csak „L” alakú medenceként ismert nagyméretű strandmedence, mely környékén jellemzően az 5-25 évesek érzik magukat igazán otthonosan. Ezt nevezhetjük aktív / zajos / pörgős résznek, így ha nyugalomra vágysz semmiképp se ezen a környéken táborozz le.
Váci strand

A középső medence a gyermekmedence, valamivel nyugisabb mint az „L” környéke, de azért a piciket sem kell félteni ha önfeledten lubickolva sikítozni támad kedvük.
Váci strandKövetkezik a 3. medencénk, az úszómedence. Itt rengeteg dilemma merült fel bennünk a parton sétálgatva, hiszen a medencét néhány éve befedték, ami a téli edzések miatt nyilván érthető, ugyanakkor semmiképp sem nevezném esztétikusnak. A funkcióját egyébként tökéletesen ellátja, hiszen ez egy úszómedence, így ha úszol nem zavaró a hidegebb víz és a nézelődésre is kevesebb időd marad. A nyugalom egyébként a úszómedence környékén garantált, szóval ha olvasgatnál vagy békésen napoznál egy jót, a medence körüli füves területen megteheted.



Váci strandÖsszegzés: a 3 medence nagyobb tömegek fogadására is alkalmassá teszi a strandot. Négy büfét találtunk, melyek jellemzően tipikus „strandkaját” kínálnak, egészen jó minőségben. Pozitívum a hatalmas dunai panorámás napozóterasz és a sok zöld terület / füves rész.

Belépőjegy árak: 700 Ft – 1.200 Ft (ár / érték arány: kiváló)

Nyitvatartás:
H-P: 6 – 20 óráig
Szombat: 7 – 19 óráig
Vasárnap: 7 – 17 óráig

Elérhetőségek:
2600 Vác, Szentháromság tér 1-3.
+36 27 315 552

Gödi strand

A Gödi Termálfürdő nagy előnye, hogy a rendelkezik minősített termálvízzel, így a téli hónapokban igen népszerű a környéken élők körében.
A fejlődés egyértelműen erőteljes volt Gödön az  utóbbi években. Sokan emlékezhetnek a homokos parkolóra, ami egy komolyabb nyári záport követően sártengerré alakult. Ez mára természetesen megoldódott, a parkoló rendezett (viacolorral kirakott), a bejárta is impozáns, szóval az első benyomás mindenképp pozitív.



A Gödi Termálfürdő területén szintén 3 medence található. Az első, ami érkezéskor szembe jön velünk a termálmedence, ami furcsamód a nyári időszakban is igen népszerű. Különösebb élményelemekkel nem találkozhatunk, azonban erről a medencéről számos közösségi média poszt jelenik meg minden évben, így valószínűleg sok szép emlék köti ide a vendégeket, már-már kultikus elemnek mondható ez a medence.

Gödi strandHa megvan a szelfi mehetünk tovább a gyermekmedence irányába, amit egész esztétikusan árnyékolnak, a szülők legnagyobb örömére. Néhány medencejáték elfért volna, de alapvetően a funkcióját betölti ez a medence is.

Gödi strandTovábbsétálva megérkezünk a gödi strand legnépszerűbb medencéjéhez, mely egy úszómedence és egy strandmedence különös randevújának eredményeként jöhetett létre. A végeredmény egyébként egészen jó, bár az önfeledt úszás itt nem minden esetben garantált, az önfeledt pancsolás annál inkább.



Gödi strandÖsszegzés: a Gödi strand folyamatosan fejlődik és megújul, hatalmas zöld felületek övezik a medencéket, így könnyebb elvonulni, ill. a gyerekeknek is biztosított a nagyobb mozgástér. Összesen 7 büfét számoltunk össze, így nagyobb tömegek esetén is viszonylag gyorsan hozzá tudunk jutni a legfontosabb strandételekhez (és italokhoz). A termálvíz komoly fegyvertény a környékbeli konkurensekkel szemben.

Belépőjegy árak: 300 Ft – 1.650 Ft (ár / érték arány: kiváló)

Nyitvatartás:

H-V: 6 – 20 óráig

Elérhetőségek:

2131 Göd, Összekötő út
+36 27 532 045

Váci strand vagy gödi strand?

Viszonylag alapos vizsgálatot követően a cikk elején felvetett „fürdőzési anomáliára” továbbra sem találjuk a választ… Az érthető, hogy ősztől tavaszig a váciak Gödre járnak fürdeni, hiszen ott található termálvíz. De hogy nyáron miért mennek, és a gödiek miért mennek Vácra, az továbbra is talány…

Amennyiben Ti tudjátok a megoldást, ne tartsátok magatokban, jöhetnek a kommentek a Facebook poszt alá!

Megosztás: