Tudjátok mekkora érzés a világ legszebb helyén lakni?

Ivor Andrea 2016. 09. 23.
  • Tudjátok mekkora érzés a világ legszebb helyén lakni?
  • Én egy nagyon szerencsés embernek mondhatom magam. Akad néhány igazán jó ember körülöttem, szeretem a munkámat, és egy olyan helyen élhetek, amit nem cserélnék el semmiért!

    Itt az erdő, itt a víz. Képzeljétek el, amikor a vizen teljes csönd van, mert szerencsére egy motorcsónak sincs még, és te evezel az árral szemben, felszáll mellőled a kárókatona egy víz fölé hajló kiszárad öreg fára, és kiterjeszti a szárnyait, hogy száradjon. Te pedig csak evezel és veled szemben ez a gyönyörű látvány. Persze arra esélyem sem volt, hogy a kisgépet előkapjam, mert ha a kajakozást abbahagytam, rögtön visszavitt a sodrás, de ez a pillanat. Kitárt szárnyú kárókatona, mögötte a nap, csillog a víz...Kajakozol tovább szép csendesen a parton egy kacsa alszik, jöttödre felnéz, de mivel messze vagy, nem jelentesz veszélyt neki. Feljebb strandolók, valami finomat főznek, most raktak a tűzre, így száll a füst. Gyerekek labdáznak a vízben, és senki sem kiabál, csak nevetnek. Vidáman játszanak, élvezik a napot/vizet. A játékból egy percre felpillantanak mikor meghallják a lapát csobbanását, aztán egymásra mosolygunk és ki-ki teszi a dolgát. Fentebb egy fáról gyerekek ugrálnak a vízbe, van aki picit félősebb, őt a többiek bíztatják, és ujjonganak mikor beugrik. Ő pedig örömittas arccal úszik ki a partra. Később elérem a kis szigetet ami szinte a Duna közepén van.

    Előkapom a könyvet, nekitámaszkodom a kajak falának, lábam a langyos vízben, és egyszerűen tökéletes. Miközben megtettem ezt a kis utat sok boldog arcot láttam. Hazafelé megálltam egy másik szigeten, ahonnan láthattam, hogy kacsamama hogyan viszi át a sárga pelyhes kicsiket a sziget egyik oldaláról a másikra. Oda-oda sandítgatott felém, aki megpróbálta őket lefényképezni, de a távolság miatt nem sok esélyem volt. Hazatérve kedves baráttal sárgadinnyézés. Nem utaztam ezért sokat, mégis annyi szépséget, és örömet láthattam, ami pont elég volt ahhoz, hogy engem teljesen feltöltsön. Apró dolgok ezek, nekem mégis sokat jelenetenek... Élménydús, szép hétvégét nektek! :)

    Iratkozz fel hírlevelünkre