Hurrá nyaralunk! Irány Pilismarót!

Kristóf Eszter 2017. 07. 05.
 • Hurrá nyaralunk! Irány Pilismarót!
 • Kempinglátogatás, csónakázás, horgászat és kutyaúsztatás. Izgalmas és egyben pihentető napot töltöttünk Pilismaróton, ahol felmértük, milyen lehetőségei vannak az ide tévedő pihenni vágyó kirándulóknak. Jártatok már erre? Ezen a nyáron mindenképpen el kell ide látogatnotok.

  Rengetegszer előfordul velünk, hogy kinézünk magunknak egy kis nyaralót a Dunakanyarban, ahol szívesen lehúznánk a következő 30 évet. Most azonban nem csupán egyetlen nyaralóba szerettünk bele, hanem egy komplett partszakaszba. Képzeljetek magatok elé egy kemping széket, ami mellett egy teli hűtőtáska és egy színes napernyő vár benneteket. Nincs más dolgotok, mint kényelmesen elhelyezkedni, kezetekbe venni egy rejtvényújságot és egy jéghideg üdítőt, és gyönyörködni a kilátásban. Ugye nektek is szimpatikus a hely? Mindjárt gondoltuk. Látogassatok el a pilismaróti Duna partra, és élvezzétek a szemben fekvő Zebegény szépségét.

  Hogyan juthattok el ahhoz a mágikus kempingszékhez?

  Ha autóval érkeztek, haladjatok a 11-es számú Esztergomi úton egészen a falu közepéig, és kanyarodjatok le a Bajcsy-Zsilinszky útra. Nem kell az utcaneveket figyelnetek, hamar meg fogjátok látni a CBA épületét. Ha eddig eltaláltok, nyert ügyetek van. Már csak tovább kell mennetek a Duna irányába végig a Bajcsy-Zsilinszky úton, amiből kisvártatva Dunapart utca lesz. Innen az Akácfa utcánál kanyarodjatok le jobbra, és haladjatok egyenesen a Duna partig. Elég nyilvánvaló lesz a helyzet, amikor egy csomó fürdőruhás, strandmatracos emberkével találkoztok, megérkeztetek. A falu központjából kocsival 5 perc az út, ha nincs forgalom. (De valljuk be, azért itt nem kell dugóra számítani.)

  Amennyiben gyalog vágtok neki az útnak, nagyjából 40 perces sétával számoljatok, többségében tűző napon, így mindenképpen készüljetek szalmakalappal vagy hideg üdítővel. Az út 3,1 km, és ugyanarra kell mennetek, mint azoknak, akik autóval érkeznek. Nem kibírhatatlan a távolság, de 37 fokban mindenképpen képzeljétek magatok elé a hűsítő vizet és a hívogató árnyékot.

  Figyelem!

  Autókerék és bicikligyilkos terület! Az Akácfa utat és a vízparti utakat akkora kátyúk borítják, hogy azok kisebb medencének is elmennének egy nyári zápor után.

  Érkezhettek csónakon, kenun, kajakon és motorcsónakon is, ez esetben tájékozódjatok a vízi közlekedés szabályairól!

  Miért gyertek ide mindenképpen?

  A partszakasz hatalmas, és nyugodt, csak egy-egy motorcsónak érkezik olykor. Bőven megférnek egymás mellett a kisgyerekkel és a kutyákkal érkezők, a teljes nyugalomra vágyó nyugdíjasok és a bulizó kamasz társaságok is. A közelben több büfé és kisbolt is található (az árak abszolút korrektek), és ha a fürdőzés után kedvetek támad sétálni egyet a környéken, érdemes megfigyelnetek a retró hangulatú nyaralók épületét és kertjét. Mivel itt a Duna teljes szélességében folyik (vagyis nem szeli ketté a Szentendrei-sziget), gyönyörű képeket lehet készíteni a Börzsöny déli lábánál meghúzódó Zebegényről, és a hatalmas dunai hajókról is.

  Nincs új a nap alatt. Ilyenkor nyáron nem lehet jobb programot találni a strandolásnál, a napozásnál és a labdázásnál a vízparton. Egyaránt szeretik a horgászok, az evezős sportok kedvelői és azok is, akik többre tartják a „mezítlábas” pihenést a luxusnál és a kényelemnél. Gyertek, fedezzétek fel magatoknak ti is!

  Iratkozz fel hírlevelünkre