Csobbanj egyet a népszerű szabadstrandon Dunabogdányban

Kristóf Eszter 2017. 07. 08.
 • Csobbanj egyet a népszerű szabadstrandon Dunabogdányban
 • A Duna vizének hőmérséklete elérte a sokak által áhított hőfokot, mi pedig izgatottan vártuk az első alkalmat, hogy mártózzunk egyet a dunabogdányi szabadstrandon. Hogy miért éppen itt? Azonnal soroljuk az érveket!

  Itt a nyár, megérkezett a meleg is. Biztosan bennetek is felmerül a kérdés, hogy kánikulában merre érdemes a Dunakanyarban keresgélni, ha kellemesen homokos parton napoznátok, ahol nem mélyül gyorsan a víz, és még a gyerekek is nyugodtan homokozhatnak egy jót. Eláruljuk, nekünk az egyik kedvenc helyünk Dunabogdány.

  Bár 2009 óta hivatalosan is lehet fürdeni a dunabogdányi szabadstrandon, a partszakasz korábban is népszerű volt a falu lakói és a környéken élők körében. A testvéremmel a településen nőttünk fel, így bátran hirdetem nektek: a bogdányi strandnak olyan adottságai vannak, melyekkel igen nehéz versenyre kelni. A vízminta idén is kiváló lett, a vízben már kihelyezték a bójákat, és a homokot is előkészítették a napozni vágyók számára.  Jelentjük, most már bátran jöhettek ide fürdeni!

  Aki szereti a természetes vizeket, az tudja, hogy össze sem lehet őket hasonlítani az épített strandokkal. (A térségben persze van néhány belőlük is, például Leányfalun, és Esztergomban, de igen közkedvelt volt a Lepencei Strandfürdő is, amely 2001-ben zárta be kapuit.)

  Ha Dunabogdányba látogattok, ne lepődjetek meg azon, ha már a főutcán közlekedve úgy érzitek, hogy egy üdülőövezetben jártok. A helyiekkel munkaidő után már nagy eséllyel a strandon fogtok csak összefutni, aki teheti, kihasználja a lehetőséget a csobbanásra és a pihenésre. Kamasz koromban az egész nyarat lenn töltöttük a parton, órákig feküdtünk a homokban, és nem törődtünk azzal, hogy milyen nap van, vagy éppen hány óra. Ha ezen a strandon járunk, most is ugyanez az érzésünk. Ajánljuk nektek is, néhány korsó hideg sörre vagy egy jó fagyira a vízparti büfékben is bátran benevezhettek. A gyerekek hatalmas homokvárat építhetnek a víz mellett, de a strand melletti játszótér is igen közkedvelt. Nem ritka az sem, hogy a helyiek motorcsónakkal, jetskivel, vagy akár kajakkal, kenuval szállnak vízre.

  Merre keressétek?

  A 11-es számú főútról kell lekanyarodni a falu közepe táján a Strand utcába, onnan nagyjából 100-150 métert kell egyenesen előre haladni, de már az utca elejéről látni fogjátok a Dunát. Akik busszal érkeznek, azoknak jó hír, hogy a buszmegállótól is rövid, maximum 5-6 perces sétára van a strand, ahol a nagy melegben azonnal csobbanhattok is. (A parton elhelyezett öltözőkben kényelmesen át is tudtok öltözni.)

  Mindent egybevéve, érdemes ellátogatni Dunabogdányba, hogy egy jót fürödjetek a Dunában, kikapcsolódjatok és napozzatok a parton. Higgyétek el, máskor is vissza fogtok térni ide. És ne hagyjátok otthon a fényképezőgépeteket sem!

  Iratkozz fel hírlevelünkre