Blog

Pilismaróti öböl

Pilismaróti öböl: ez maga az éden! – mutatjuk

Szalonnasütés, sátorozás, horgászás, csónakázás, véget nem érő kártyacsaták, bográcsozás, és csillagles. Miért ne élveznétek akár az összeset egyszerre egy kellemes hétvégén? Nem kell külföldre utaznotok az élményért, a Pilismaróti öböl kiváló választás erre a célra.

Hirdetés

Tavasz végétől ősz elejéig érdemes beilleszteni a sátorozást a naptáratokba, ráadásul akármikor megismételhetitek fárasztó és küzdelmes szállásfoglalás nélkül az élményt. Fantasztikusan hangzik, igaz? Hunyjátok be a szemeteket és képzeljétek magatok elé az alábbi élményt.

Öblök, sátrak, kaszáspókok

Reggel madárcsicsergésre ébredtek, és teljes nyugalomban hallgatjátok a Duna hullámzását. Nem csörög a telefon, nincsenek kéretlen üzenetek, és nem kell munkába rohanni a kánikulában. Reggeli előtt úsztok egyet a Dunában, és élvezitek, hogy a napsugarak melengetik az arcotokat. A szomszédban a horgászok türelmesen üldögélnek a kisszékükön, a többiek még a sátrakban alszanak. Olyan csendes ilyenkor a Duna. Még az illata is más.



Nem hiányzik a munkahely, nem hiányoznak a kollégák, egyedül a sátor melegére, és a madárcsicsergésre vágytok. A kempingszékben üldögélve sokkal szórakoztatóbbak a keresztrejtvények, izgalmasabbak a regények, és az árnyas fák alatt leterített plédeken pihentetőbb a szunyókálás is.

Pilismaróti felső öböl

Reggelenként lekaratézzátok a sátor bejáratánál portyázó hetvenháromezer kaszáspókot, és egy kicsi seprűvel – biztos, ami biztos – eltüntetitek tízméteres körzetben az összes bogárnak látszó élőlényt. Ha ezt minden reggel megismétlitek, olyan fürgék lesztek, mint maga Jackie Chan. A sátorozásban az a legjobb, hogy tudjátok, a vízparton üldögélve minden éjjel gyönyörködhettek a csillagokban, és a frissen fogott sneciket bármikor kisüthetitek paprikás lisztben.

Kempingezés Pilismaróton

Szalonnasütés közben nem foglalkoztok a fogyókúrával, vígan falatoztok a szalonnazsíros kenyérből, és a félig megsült, édes hagymából. Életetek legjobb halászléjét főzitek a dunai pontyokból, a dinnyét és a sört pedig egy szákban a vízbe áztatjátok hűlni. A Pilismaróti öböl környékén mindezt átélhetitek. Nagyon népszerű a sátorozók és a horgászok körében, de aki motorcsónakkal vagy jet skivel érkezik, az sem fog csalódni. Sokan keresik fel a közeli hajótemetőt, melynek a Pilismaróti Öböl ad otthont

Pilismaróti hajótemető

Hogyan juthattok el a fantasztikus csendet ígérő partszakaszhoz?

Kétféle módon közelíthetitek meg. Az első verzió szerint, ha autóval érkeztek, haladjatok a 11-es főúton egészen a falu közepéig, és kanyarodjatok le a Bajcsy-Zsilinszky útra. A Duna irányában menjetek végig a Bajcsy-Zsilinszky úton, amiből kisvártatva Dunapart utca lesz. Keressétek az Akácfa utcát, ugyanis ha azt meglátjátok, akkor már csak balra kell fordulnotok az utána következő első földúton, mely végén a Pilismaróti öböl található.



A falu központjából kocsival 5 perc az út, ha nincs forgalom. A másik megoldás az, ha a Szobi révhez mentek egyenesen, ez Budapesttől 45 km, Esztergomtól nagyjából 10 km. A révhez vezető hosszú, egyenes útról jobbra kell kanyarodni az első lehetőségnél. A buszmegálló a lehető legjobb helyen van, innen is maximum 15 percet kell gyalogolni. Figyelem! Az út nem jó minőségű, ha magasak vagytok, szinte biztos, hogy lefejelitek a kocsi plafonját a sok kátyú miatt.

Kiknek ajánljuk a Pilismaróti öböl nyugalmát?

Bárkinek, aki élvezni szeretné a fent felsorolt élményeket személyesen. Ha úgy érzitek, hogy az említett hetvenháromezer pókkal meg tudtok küzdeni, és másra sem vágytok, mint hogy kifogjátok életetek halát, már most álljatok neki a csomagolásnak! Pakoljatok a bőröndbe hosszú nadrágot, fürdőruhát, és ne felejtsétek el, hogy kannákban vinnetek kell ivóvizet is! Ezután pedig már nem marad más hátra, mint hogy belevessétek magatokat a Pilismaróti öböl fantasztikus világába. Meglátjátok, haza sem akartok majd menni!

Megosztás: