Blog

Szárnyashajóval Esztergomba

Utazz szárnyashajóval Esztergomba!

Ha a Dunakanyarba szeretnétek kirándulni, és kipróbálnátok az utazás legszebb és legkényelmesebb formáját, válasszátok a korszerű és praktikus lehetőségekkel bővített, szupergyors szárnyashajó járatokat. A legnagyobb hajós élmény, ha Budapestről szárnyashajóval Esztergomba kirándultok!

Szárnyashajóval Esztergomba!

Közeledik a nyár, és ilyenkor annál jobbat el sem tudunk képzelni, mint hogy vízen közelítsük meg a kiszemelt települést. A Dunakanyar a természetjárók egyik kedvenc célpontja, mely a számos látványosság és nevezetesség mellett zenés programokban és sporttevékenységben is bővelkedik. Meg szeretnétek nézni a váci diadalívet? Felfedeznétek a visegrádi Királyi Palotát, esetleg sétálnátok egyet Esztergom Víziváros részében? A szárnyashajó járatok a MAHART Vigadó téri hajóállomásáról indulnak, és ebben a szezonban (hétfő kivételével) a hét valamennyi napján közlekednek. A mi kedvencünk, amikor szárnyashajóval Esztergomba suhanhatunk, miközben a Dunakanyar káprázatos természeti adottságait vizslatjuk az ablakból.

Hirdetés

Megállók és utazási idő

A hajók Vácott és Visegrádon állnak meg, és Esztergomig tudtok eljutni velük. Visegrádra mindössze 60 perc alatt érnek a Budapestről induló, 71 férőhelyes hajók, ami lényegesen kevesebb időt jelent, mintha busszal szeretnétek a várost megközelíteni. A jegyeket hétköznapokon 15% kedvezménnyel meg tudjátok vásárolni online is, ami szintén sokkal kedvezőbb felnőtt utasok esetében, mint a buszokon kapható teljes árú jegyek összege, és akkor még nem említettük azt az élményt, melyet hajózás közben élhettek át. A Természetjáró Kártya tulajdonosok 30% kedvezménnyel juthatnak a hajójegyekhez.

A bringát sem kell otthonhagyni, ha szárnyashajóval Esztergomba utaztok!

Hatalmas újítás, hogy a szárnyashajókra már kerékpárral is fel lehet szállni, annak a biciklitárolónak köszönhetően, melyet a hajók tetején alakítottak ki. Két keréken sokkal több helyre el lehet látogatni a kiszemelt településeken, így olyan tartalmas napot tölthettek el egy-egy helyen, mintha hosszú hétvégére utaznátok ide.

A fedélzeten büfé üzemel, a hajó hátsó részében női és férfimosdó található. (…) A komfortérzet növelése érdekében, az újonnan kábelezett utastérbe 19 korszerű 2×18 W teljesítményű fényforrás került. Az új hangosítási rendszer kapcsán 12 audió hangszóró, 2 db 50 W-os passzív hangerő szabályozó és mikrofon nyert elhelyezést. Az első utastérben LCD monitor, a középső utastérben – a korábbi „fényjelzős térkép” helyén – LCD TV és 2 LCD monitor került beépítésre. A hajó orrába épített széles látószögű kamera képei és a GPS helyzetjelző rendszer adatai az LCD képernyőkön keresztül tájékoztatják az utasokat. Az utastéri asztalokhoz számítógépes csatlakozók és hálózati aljzatok kiépítésére került sor. – olvashatjuk a MAHART honlapján.

A 60 km/h sebességgel közlekedő járatokra azoknak is érdemes felszállniuk, akik esetleg félnek a víz közelségétől, hiszen ezek a zárt hajók sokkal nagyobb biztonságérzetet adnak az utasoknak, mint a nyitott tetejű sétahajók. A jegyet érdemes megőrizni, mert számos kedvezményt kaphattok vendéglátóhelyeken, sőt! Július 7. és 9. között a Visegrádi Palotajátékokon a Salamon-toronyba és a Királyi Palotába is belépőjegyként szolgálnak majd.

Egész napos kaland

Ha visszafelé is szárnyashajóval szeretnétek utazni, akkor egészen 17.30-ig nyugodtan kirándulhattok Esztergomban, ugyanis a Vöcsök, vagy a Bíbic ekkor indul a városból vissza a fővárosba, ha pedig Visegrádon töltöttétek a napot, akkor 18 órakor tudtok felszállni a járatokra a város déli végében található hajóállomáson. Ne hagyjátok ki a szárnyashajóval Esztergomba történő utazás élményét!

Megosztás: