Sétahajók indulnak nyáron a festői szépségű Esztergomban

Kristóf Eszter 2017. 06. 01.
 • sétahajó
 • Szívesen töltitek a szabadidőtöket Esztergomban, a Duna partján üldögélve? Mit szóltok, ha azt mondjuk, hogy ezentúl akár egy sétahajó fedélzetéről is gyönyörködhettek a város szépségében? Mutatjuk a részleteket!

  Az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület 2017. június 3.-tól minden szombaton 14.45-kor sétahajó járatot indít az esztergomi hajóállomásról. A hajón 250 fő fér el kényelmesen, és a fedett, zárt részeknek köszönhetően akár az esős, akár a napos, meleg napokon is élvezhetitek a vízről Esztergom látnivalóinak szépségét. 

  Miért érdemes hajóra szállni?

  Megtekinthetitek a hajóról az esztergomi Várhegyet a Bazilikával, a Mária Valéria hidat, eközben pedig nem csak a Pilis és a Burda hegyeiben gyönyörködhettek, de a tiszta levegőt és a víz közelségét is élvezhetitek. A 45 perces útra a Mahart hajóállomásról indul a járat, és oda is érkezik vissza. Elhajózhattok a környékbeli szigetek mellett, és ha előzetesen megrendelitek, akár egy idegenvezető is elkísér benneteket az úton. 

  A programot a szervezők nem csak turistáknak ajánlják, hanem a helyieket és a környékbelieket is szeretettel várják a Nagy Duna sétányon június, július és augusztusban, minden szombat délután. A járatok időjárástól függetlenül indulnak, és jó hír, hogy biciklivel és babakocsival is fel lehet rájuk szállni. Kivételes esetekben kutyák is utazhatnak rajta. 

  Hol tudjátok megvásárolni a jegyeket és mennyibe kerülnek?

  A felnőttek 990 Ft/fő, a 2–14 év közötti gyerekek 490 Ft/fő áron hajózhatnak, míg a 2 év alatti kisgyerekek számára ingyenes az utazás. A jegyek megvásárolhatók elővételben a Turisztikai Információs Irodában (2500 Esztergom, Széchenyi tér 5.), valamint az indulás előtt a hajóállomáson. A hajó indulását befolyásolhatja a vízállás, valamint a ki- és beszállítás elhúzódása. 

  Jó hír, hogy Esztergomban szombatonként ingyenes a parkolás, így akár a hajóállomásnál is otthagyhatjátok az autót, és önfeledten élvezhetitek a programot ahelyett, hogy folyamatosan az órát néznétek.  

  Bár a hőmérséklet még csak óvatosan közelíti meg a 30 fokot, ez a program így is felejthetetlen élményt nyújt majd minden korosztály számára. Remek fényképeket lehet készíteni a folyó közepén a Vízivárosról és Párkányról is. Ne hagyjátok ki a lehetőséget, irány Esztergom, és élvezzétek a Duna közelségét!

  Iratkozz fel hírlevelünkre