A nagymarosi rév környéke az új Római-part!

Kristóf Eszter 2017. 05. 26.
 • nagymaros, településtábla
 • Vidám kacajok hallatszanak a játszótér felől, homokvárak készülnek a vízparton, miközben az emberek tömött sorokban várakoznak a lángosos, fagylaltos és hekkes büfék előtt. Nem a Balaton, vagy a Római-part hangulatát idézzük meg, Nagymaros Duna partjára látogattunk el, ami maga volt a Riviéra. Jártatok itt mostanában?

  Számtalanszor átutaztunk már Nagymaroson vonattal és autóval is, azonban révvel az elmúlt tíz évben biztosan nem keltünk át a Duna ezen szakaszán. Milyen kár! Most, hogy ilyen kegyes hozzánk az időjárás hétvégenként, megragadtuk az alkalmat és ellátogattunk Visegrádra, majd onnan átkeltünk komppal Nagymarosra, ahol a Duna parton olyan pezsgő és vidám élet fogadott minket, hogy nem győztük felfedezni a környéket. A melegnek köszönhetően rengetegen készültek arra, hogy a vízparton töltik a napjukat, így amerre a szemünk ellátott, színes plédek, és kemping székek borították mindenhol a füves részeket. 

  A gyerekek egy része órákon át önfeledten játszott a játszótéren, míg a többiek homokvárat építettek a tengernyi homokozó játékkal, miközben vidáman futkorásztak a Dunába víz utánpótlásért. Az idősebb korosztály a sétányon elhelyezett kényelmes padokon foglalt helyet, és talán mondanunk sem kell, hogy innen (is) gyönyörű kilátás nyílt a Fellegvárra, a Salamon toronyra és a szemben fekvő Visegrádra. Rengetegen fotózták a meseszép panorámát, amiről szinte lehetetlen volt rossz képet készíteni ilyen szép tiszta, napos időben. 

  Sokan töltötték napozással a délutánt, míg mások minden alkalommal eljátszottak a sétahajózás gondolatával, amikor megpillantottak egy Esztergom, vagy Szentendre irányából közeledő hajót. 

  Az ételekről/italokról is mindenképpen szót kell ejtenünk, hiszen gyakorlatilag minden kapható a büfékben, ami szem-szájnak ingere. Már a kompról éreztük a hívogató lángos és hamburger illatot, és nem is kellett csalódnunk, több helyen még igazi vízparti nyaralásokat idéző hekket is árultak. A fagylalt és jégkrém kínálat szintén gondolkodóba ejtett bennünket! Az emberek hosszú, tömött sorokban türelmesen várták, hogy sorra kerüljenek. Ez a türelem és nyugalom alapvetően az egész helyen érezhető volt, az ide látogatók békésen pihentek egymás mellett, akár kutyával, akár babakocsival, akár biciklivel érkeztek. Annyira jó hangulatban telt a délutánunk, hogy megfogadtuk, ide biztosan visszatérünk még, főleg azért, mert akár Visegrád felől, akár Budapestről nagyon könnyen megközelíthető Nagymaros. 

  És hogy miért ajánljuk nektek? Mert ez maga a megtestesült álom, az egyik legélvezetesebb program, amit nyáron el tudunk képzelni a Dunakanyarban! Duna, napsütés, strandos palacsinta. Mi kellhet még?

  Iratkozz fel hírlevelünkre