English

Budakalász

Budakalász

A Duna jobb partján fekvő Budakalászt – a szemközti Dunakeszivel együtt – a Dunakanyar kapujának is szokás nevezni.

Budakalász remek célpont egynapos kiruccanásokhoz, hiszen a fővárossal közvetlenül határos, a HÉV nagyjából harminc perc alatt elhoz ide minket a Batthyány térről.

Bár a település régészeti emlékek lelőhelye, hiszen megközelítőleg 15 ezer éve élnek a környéken emberek, fő vonzerejét mégis a természetes tavak nyújtotta fürdőzési és vízi sport lehetőségek adják. Az Omszki-tónál a wakeboard szerelmesei találhatják meg számításukat, fürdőzni pedig a Lupa-tóban érdemes. A Lupa-tóhoz kerékpárút vezet, így az aktív kikapcsolódást kedvelők a pancsolást összeköthetik egy kellemes kerekezéssel. A tó környékét nemrégiben alaposan átszabták, a napernyőkkel tarkított, tengerparti hangulatot sugárzó fürdőzőhelyet igazán megéri felkeresni.

Ha a strandolás után mégis úgy döntünk, hogy megnéznék Budakalász nevezetességeit, akad a településen egy római őrtorony maradványa, egy kálvária, ami az egykori Árpád-kori templom romjai fölött áll és egy barokk ortodox templom 18. századi ikonosztázzal.

Helyi programok
Legjobb helyek
lupa tó, budakalász strand, dunakanyar strand, tóstrand, tófürdő budapest, lupa strand, új strand budakalász, homokos strand budapest,
Lupa Tó
Kapcsolódó írásaink
top banner