top banner
English
Válasszatok szabadtéri, sportos programot a hétvégére!

Válasszatok szabadtéri, sportos programot a hétvégére!

Változatos programokkal vár benneteket szeptember harmadik hétvégéjén a Dunakanyar. Lehetőségetek lesz kipróbálni a sárkányeregetést, megismerhetitek két keréken Vác belvárosát és Göd 18 legizgalmasabb részét, ha pedig ezek után még mindig szívesen sportolnátok a jó levegőn, látogassatok el Nagymarosra, és ismerkedjetek meg a jóga különféle változataival, és a Tilos Rádió munkatársainak rendhagyó műsorával. Mutatjuk a részleteket!
ősz, dunakanyar, börzsöny, túra, túrázás, vénasszonyok, nyara, kirándulás

Illatok és színek - Avagy a Dunakanyar őszi csodái

Az eseménydús nyár végeztével, az iskolaév kezdetével az ember hajlamos arra, hogy bizonyos értelemben téli álomba vonulva egysíkúan, programszegényen élje az életét addig, míg a jó idő újra be nem köszönt. A szeptemberi „napfényfürdőzés” után e hirtelen átmenetet az idei évben elősegítette az időjárás egyik napról a másikra történő drasztikus lehűlése valamikor a hónapunk elején. Mégis azt mondom, hogy a relatív hűvös dacára „útra fel”, fedezzük fel az őszi természet csodáit, valamint élvezzük a dunakanyari pezsgő kulturális életet!
málenkíj robot, dunakanyar nem felejt, börzsöny, börzsöny népe, dunakanyarból elhurcoltak

A Dunakanyar és a Börzsöny népe nem felejt!

A 2014-2015-ös esztendők az úgynevezett málenkíj robot 70 éves évfordulójáról szóltak országszerte. Számos rendezvény, konferencia, megemlékezés, kiadvány megszervezésére, megjelenésére került sor, mégis a témával foglalkozók úgy érezhetik, hogy egyelőre még nem sikerült áttörni a hallgatás falát. Hála Istennek mégis vannak olyan részei az országnak, amelyekről ez nem mondható el, ilyen szűkebb pátriánk, a Dunakanyar és a Börzsöny is. 
top banner