Blog

A Dunakanyar legjobb esküvőhelyszínei

Ezek a Dunakanyar legjobb esküvőhelyszínei 2016-ban

Ti hogyan képzelitek el a Nagy Napot? Adunk néhány szuper helyszín tippet, amivel biztosan nem lőttök mellé!
A Dunakanyar legjobb esküvőhelyszínei 2016-ban:
Minden kislány gyermekkori álma közt van egy szőke herceg, aki fehér lovon vágtatva érkezik érte, hogy elrabolja szívüket. A fiúk sincsenek máshogy az álmaikkal, csak maximum nem vallják be. 🙂 Van aki alig várja hogy gyűrűt húzhasson kedvese ujjára, mások a családi béke megtartása érdekében előbb vagy utóbb oltár elé vezetik szeretett királylányukat. Persze mindenkinek a legfontosabb, hogy a Nagy Nap tökéletes legyen… Virágköltemények, a menyasszony káprázatps ruhája, finom ételek és italok, cigányzene, pergőnyelvű vőféjek és véget nem érő buli jutnak eszünkbe a varázslatosnak tűnő „lagzi” szó hallatán, de mindennek az alapja egy igazán jó helyszín, ami nélkül mitsem ér az egész.

Kíváncsi vagy a 2022-es év legnépszerűbb esküvői helyszíneire? KATTINTS IDE és mutatjuk!

Hirdetés

Szóval az esküvői helyszín… Egyértelmű hogy ez az első, és legfontosabb kérdés hogy a nagy nap valóban tökéletes legyen!

A Dunakanyar legjobb esküvőhelyszínei

Mi itt a Dunakanyarban szerencsére bőven el vagyunk látva jobbnál jobb lehetőségekkel, hiszen a természet minden településünket ellát utánozhatatlan látványelemekkel. Nem beszélve arról, hogy 20 év elteltével is elismerik majd stílusérzékünket, ha az esküvő helyszíne kerül szóba. Tehát a dekoráció alapvetően adott, viszont szeretnénk elétek tárni 5 kedvenc dunakanyarbéli esküvőhelyszínünket.

 Renaissance Étterem – Visegrád

„Reneszánsz esküvő Mátyás király kedvenc városában”

A 11-es főúton Budapest irányából érkezve a Salamon-torony lábánál találjuk a már külsőre is magával ragadó éttermet. Több mint 30 éve foglalkoznak vendéglátással és már 98 esküvőn vannak túl, így a profizmus esetükben nem lehet kérdés. 20 főstől 110 főig tudnak esküvőket rendezni, 5 teremben van lehetőség vendégfogadásra, így nem jelent problémát a vendégsereg számához igazítani a férőhelyeket.



A vendégek, ill. az ifjú pár elszállásolása is egy érdekes kérdés… Ezen gyakran átsiklunk a nagy forgatag közepette, de a Renaissance esetében szerencsénk van, tekintve hogy a Hotel Visegrád**** Visegrád egyik kiváló wellnesshotele áll a násznép rendelkezésére, ahová a Hotel díjmentesen vállalja a vendégek szállítását! Ezen felül, minden visegrádi helyszínre ingyenes transzfert biztosítanak. Szuper, nem? Esküvői fotók szempontjából is ideális ez a hely, hiszen dunai panorámás teraszon pózolhatunk, vagy akár a Királyi Palotában is kattogtathatunk.

Renaissance étterem Visegrád - esküvő

 Sirály Étterem – Visegrád

Rutinban a legendás Sirály Étterem egészen kiemelkedő… Többezer esküvőt tartottak már Visegrád legnagyobb múltra visszatekintő éttermében. A belső tér kiválóan kombinálható, így a 80 fős esküvőt ugyanolyan színvonalon tudják biztosítani, mint a 250 fős megalagzit. Szállás szempontjából ismét a Hotel Visegrád**** kerül képbe, tekintve hogy közvetlen átjárás van az Étterem és a Hotel között, optimális megoldás a buli kipihenésére. Érdemes az oldalukon található menüket is végigfutni, hiszen elképesztő minőséget képviselnek, akinek volt már szerencséje a Sirályban vacsorázni, az tudja miről beszélek! 🙂 Kevés jobb helyet lehet elképzelni esküvői fotók szempontjából, mint Visegrád… A természet közelsége,a csordogáló patakok, a Fellegvár mind-mind remek helyszínek a képek elkészítésére.

Sirály Étterem esküvő

 Camelot Club Hotel és Étterem – Vác

Ön csak álmodjon, mi valóra váltjuk!

Egy percig sem volt kérdés, hogy a Camelot is helyet kap listánkon… A Hotel erősen hiánypótló funkciót tölt be nyitása óta a Duna bal partján, hiszen Vác környékén nem volt korábban ilyen színvonalú szálloda. Szerencsére a Hotelt sikerült egy magas színvonalú (szintén saját tapasztalat) konyhával párosítani, így az alapok adottak. A szálloda elhelyezkedését tekintve vízparti… 🙂 Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ez önmagában olyan vonzerő amit szinte lehetetlen utánozni. A vízparti miliő sokunknak csak a filmekből ismert, itt viszont a nagy napon valóban meg is kapjuk! Az éttermi részen 70 főre, a dunaparti rendezvénysátorban akár 220 főre is tudnak teríteni, így a vendégsereg méretével itt sem lehet probléma, ami érvényes a szállásra is, ahol kifejezetten nászutas lakosztály is kialakításra került! A képen látható Duna-parti pagodánál romantikusabb ceremóniahelyszínt keresve sem találnánk!

Camelot Hotel - esküvő

 Natura Hill – Zebegény

A Natura Hill üstökösként robbant be a Dunakanyar életébe. Már a nyitás idején figyelemmel kísértük munkásságukat, tekintve hogy valami egészen egyedit sikerült összehozniuk. Sokan szimpatikusnak találjuk, hogy a fenntarthatóságot és a lehető legkisebb ökolábnyom elvét szem előtt tartva tevékenykednek, és magas szintű minőséget képvislenek a szállás és a konyha tekintetében.



Tavaly volt szerencsém Ruga Endre fogásaihoz, amit bármikor oda mernék tenni bármelyik ételkritikus elé. Gondoljunk bele, hogy olyan esküvői menüt teszünk szeretteink elé, melynek receptjéért jóeséllyel Gordon Ramsey is könyörögne 🙂 A Natura Hill egy dombon fekszik Zebegényben, ahol Szőnyi Istvánon kívül több neves festőművsz is alkotott, így a dunai panorámás kilátás és a remek fotók garantáltak! 8 prémium minőségű szobát tudunk bérelni, azonban ha ez szűkösnek bizonyulna, a Bp. – Szob vasútvonal zebegényi állomásáig transzfert biztosítanak a vendégek számára. Akik a természet közelségét, a friss levegőt és a kiváló ételeket részesítik előnyben, megtalálták az álomesküvő helyszínét!

Natura Hill - esküvő

 Promenade Vendéglő– Szentendre

Végül pedig egy igazi kuriózumot szeretnénk bemutatni, ami nem más mint Szentendre ékköve, a Promenade Vendéglő. Filmek és divatfotók helyszínéről beszélünk, a belváros duna parti szakaszára álmodták meg a 17. században az épületet, így a történelem és az évszázadok varázsa minden centiméteren tapintható. Vincze János mesterszakács és tehetséges tanítványai a garancia az esküvői menüre, így a gasztronómia terén is a maximumot képesek nyújtani. Férőhelyek tekintetében: a kertben 130 főt, míg az éttermi részben akár 200 főt is le tudnak ültetni. Ha már említettük a festészetet, Szentendrét sem kell bemutatni ezen a téren. A belvárosban sétálva lépten nyomon festőművészekbe botlunk, ami természetesen nem véletlen, akinek itt készülnek az esküvői képei, biztos hogy büszkén fogja mutogatni az unokáknak. Korrekt és szimpatikus a vezetőség szemlélete, amit a vendéglő varázsával, az ételek minőségével egybegyúrva egy tökéletes esküvői helyszínt kapunk!

Promenade Szentendre - esküvő

Bízunk benne, hogy sikerült a nagy nap előtt némi segítséggel szolgálnunk Nektek! Javaslom, próbáljátok ki az összes helyet, kóstoljatok náluk valami finomat, töltsetek el egy estét náluk, és válasszátok a szívetekhez legközelebb állót! 🙂

Sok Boldogságot!! ♥

Megosztás: