Blog

PirosLábos Fesztivál 2016 október

PirosLábos Fesztivál – 2016

Van-e létjogosultsága ebben a fesztiváldömpingben a PirosLábosnak?
Erre a kérdésre kerestük a választ a hétvégén és azt gondolom meg is kaptuk: szuper volt a PirosLábos Fesztivál 2016!
Szombat délután autóba ültünk (tekintve hogy máshogy igen nehéz megközelíteni Szigetmonostort), Dunakeszinél kompra szálltunk, bár nem egészen tudtuk mi vár ránk de átadtuk magunkat a hamisítatlan sziget-élménynek.

Hirdetés

A komp egyébként rendben van, 1.500 Ft /2 fő + 1 autó, sőt egy babát is átcsempésztünk pocakban :), pontosan jár, szóval korrekt.
Dunakeszi - Horány komp

Érkezés Szigetmonostorra

Na de a lényeg hogy átautóztunk Horányon és megérkeztünk Szigetmonostor már igenycsak pezsgő központjába. Először egy kis rossz érzés fogott el, hogy egy darab piros lábos nélkül érkeztünk az eseményre. Rögtön vettünk is 2 kis piros bögrét, nehogy kinézzenek ahogy az örvénylő tömegben pásztázunk. A bögrécskék beszerzését követően ismerősbe botlottunk, szerencsénkre a Rácz Fogadó is kiállított, így megtöltöttük a bögréket forró teával és bár éhesek nem voltunk, a speckó harcsaburgernek nem tudtunk ellenállni.
HarcsaburgerVáltottunk még néhány szót, majd megkezdtük utunkat hogy felderítsük a terepet. Amit elsősorban ki lehet emelni, az a hangulat. Teljesen egyedi érzés fogott el minket amikor a macskakövön barangoltunk, azon kaptuk magunkat hogy akarunk egy hamisítatlan szigetmonostori tornácos parasztházat 🙂
Szigetmonostor

Láthatóan minden korosztály jól érezte magát

A megszokott tömegrendezvények olykor „gagyi” érzete itt szerencsére elkerült minket. Az emberek old-timer Ferrarival fotózkodtak, kézműves termékekkel ismerkedtek és beszélgettek. A fiatalok csoportba verődve zenét hallgattak és egymást szórakoztatták. Az egészen picik kergetőztek, gyurmáztak és rengeteg kézműves foglalkozáson vehettek részt, meg persze a szüleiket nyaggatták hogy vehessenek egy 15. nyakláncot.
Szigetmonostor főutca
Összegzés:

manapság minden sarkon fesztiválokba botlik az ember, de a PiroLábos Fesztivál 2016 igenis egyszeri és megismételhetetlen a maga nemében, bája valószínűleg az egyszerűségében és a minőségben rejlik. Egy biztos, minket megfogott és rendszeres résztvevői leszünk a jövőben! 🙂

Megosztás: