Blog

Sportos programok a Dunakanyarban

Sportos programok a Dunakanyarban hétvégére!

Változatos programokkal vár benneteket szeptember harmadik hétvégéjén a Dunakanyar. Lehetőségetek lesz kipróbálni a sárkányeregetést, megismerhetitek két keréken Vác belvárosát és Göd 18 legizgalmasabb részét, ha pedig ezek után még mindig szívesen sportolnátok a jó levegőn, látogassatok el Nagymarosra, és ismerkedjetek meg a jóga különféle változataival, és a Tilos Rádió munkatársainak rendhagyó műsorával. Sportos programok a Dunakanyarban!

Zebegényi Sárkányfesztivál (2017.09.16. – 2017.09.17., Zebegény, Sárkánydomb)

A Zebegényi Sárkányfesztivál kétnapos program, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtapasztalhatják a szabadság élményét sárkányeregetés közben. A legelső sárkányfesztivált 2011-ben szervezték meg, és azóta minden évben népszerű családi program ősz elején. Itt mindenki jól érezheti magát a fűben fekve, sárkányt eregetve, de kipróbálhatjátok a gyöngyfűzést, hennázhattok, szemezgethettek a kirakodóvásár portékái közül, előadásokon és koncerteken vehettek részt, vagy csak élvezhetitek az őszt a Dunakanyarban. A rendezvényen minden program ingyenes!
Sárkányfesztivál Zebegény
Fotó: minimatine.hu

Night Ride Vác – Éjszakai biciklizés (2017.09.16., Göd, Margit utca 10.)

Az Európai mobilitási hét programsorozat keretében egy különleges biciklitúrát ajánlunk a figyelmetekbe a sötétedő erdő övezte kerékpárúton. A Sportterasztól 18:30-kor indul a „Night Ride” kerékpártúra Vácra és vissza, a Dunakanyar Kerékpárkölcsönző szervezésében, Vác belvárosának megtekintésével. A kerékpártúra előzetes regisztrációhoz kötött! A túrán saját, a kötelező felszereltséggel ellátott kerékpárral lehet részt venni, de akinek nincs biciklije, annak a kerékpárkölcsönző ingyenesen biztosít a programra.

Dunakanyar kerékpár

Történelmi túra Gödön (2017.09.17., Göd, Margit utca 10.)

Nem írhatunk hiteles összefoglalót „Sportos programok a Dunakanyarban” címmel úgy, hogy a Dunakanyar Kerékpárkölcsönző ne szerepeljen a listán. Szintén az Európai mobilitási hét programsorozatán belül felfedezhetitek és megismerhetitek Gödöt egy 18 állomásos kerékpártúra keretében. Az állomásoknál néhány mondatos ismertető, illetve érdekes történetek hangzanak el. A táv 17 km. A kerékpártúra regisztrációhoz kötött. A program létszámkorlátos (30fő), ezért mielőbb érdemes jelentkezni. A túrákon saját kerékpárral lehet részt venni, de akinek nincs, annak a kerékpárkölcsönző ingyenesen biztosít biciklit a programra.

Hirdetés

Indiai ízek hétvégéje + vasárnapi jóga fesztivál (2017.09.16., Nagymaros, Hunyadi sétány)

A kétnapos fesztiválon megismerkedhettek az indiai konyha fűszereivel és varázslatos ízvilágával Nagymaroson. Szombaton a Tilos Rádió 3 DJ-je „dzsemmelését” hallgathatjátok meg irodalmi megvilágításban. A program központi témája a felemelő magyar irodalmi gondolatok témája. Találkozhattok Tomával, akinek projektje az Irodalmi Dubtechno, amiben „lávaként előrenyomuló, organikus dubtechnóra úsztatja magyar irodalmi nagyságok gondolatait”. A vasárnapi jógafesztiválonkipróbálhatjátok a Hatha Flow, a páros-, és a tantrajógát, és megtudhatjátok, hogy mi az örök fiatalság 5 tibeti jógagyakorlata. A rendezvényen Tamás Kinga és Szigeti Péter mozgás- és masszázsterapeutákkal is megismerkedhettek, valamint kipróbálhatjátok, milyen a Yumeiho gyógymasszázs, a Shiatsu japán masszázs és a svéd masszázs. A jógafoglalkozásokon és a masszázsokon való részvétel adomány alapú!

A programok egytől egyig ingyenesek, és talán még jobb hír, hogy szabad levegőn szervezik meg őket. Bár már nincs kánikula, így is van mit csinálni a Dunakanyarban!

Megosztás: