Blog

Majális a Dunakanyarban

Ütős programok: majális a Dunakanyarban!

Majális a Dunakanyarban: A Dunakanyar május elsején és az azt megelőző hétvégén változatos rendezvényekkel várja a szórakozni vágyókat. Majálisozzatok ti is a térségben, mutatjuk a legjobb programokat!

Akkor és Most Jármű Expo 2017. Veterán és új járművek kiállítása 

(Esztergom, 2017.04.29. – 05.01., Nagy Duna sétány 1.)

Azoknak, akik kedvelik az autókat, hajókat és motorokat, remek hír, hogy április 29. és május 1. között megtekinthetik Esztergomban a Suzuki gyár veterán és új autóit, hajóit, és motorkerékpár különlegességeit, megtudhatják ezen kívül, hogy milyen a Megalux szolár autó, és hogyan néz ki az Üveg autó. A szervezők több mint 100 veterán járművel, hőlégballonnal, Rubik Ernő repülőgépével, és veterán hajókkal várják az érdeklődőket.

Hirdetés

Lampionos hajós felvonulás és majális 

(Esztergom, 2017.04.29. – 05.01., Nagy Duna sétány 1.)

A három napos rendezvény neves fellépőkkel, zenés és táncos programokkal, valamint veterán járművekkel hívogatja az ide látogatókat, akik megtekinthetik a Jumping és Kangoo, táncbemutatókat és sétahajózhatnak is. A fellépők között ott lesz Tolvai Renáta, Gáspár Laci, Oszvald Marika, Pál Dénes és Tóth Vera, a rendezvény egyik leglátványosabb programja azonban a hajós lampionos felvonulás a Kis Dunán, ahova építhetünk saját hajót is!

Szentendrei Sörmajális 

(Szentendre, 2017. április 29. – 05.01., Duna Korzó)

Izgalmas programokkal készül Szentendre városa az idei majálisra, hiszen a három napon át tartó sörmajálison nemcsak könnyűzenei tehetségkutató versenyt rendeznek, de fellép Deák Bill Gyula, a Pál Utcai Fiúk és a Mary PopKids is, emellett hip hop, akrobatikus rock and roll, néptánc, és kötélugró bemutatókat is megtekinthetünk. Izgalmasnak ígérkezik még a sakkfoglalkozás Tusák József sakkmesterrel, a rendőrségi bemutató, Schwartz Dávid Legbelül című lemezbemutató koncertje, és a szombat, valamint vasárnap esti utcabál is.

Szigeti Majális

(Pócsmegyer, 2017.05.01.)

A Szentendrei-szigeten idén Pócsmegyeren kerül megrendezésre a Szigeti Majális, amelyen mind a négy település (Kisoroszi, Tahitótfalu, Pócsmegyer és Szigetmonostor) képviselteti magát. Az önkormányzatok között halászléfőző versenyt rendeznek, melyen magánszemélyek is indulhatnak. A vetélkedőkkel, kézműves foglalkozással, logikai játékokkal, kirakodóvásárral tarkított programsorozat remek szórakozást ígér a résztvevőknek.

Kárpátia koncert 

(Esztergom, 2017.04.29., Királyvárosi Lovasliget)

A magyar nemzetirock-együttes 2003-ban alakult, egyaránt ír saját dalokat és dolgoz fel régi magyar dalokat. A koncert 20:00-23:00 óráig tart, a kapunyitás időpontja 18:30, jegyeket csak a helyszínen lehet vásárolni.

Zenés ébresztő és májusfaállítás

(Dunabogdány, 2017.05.01.)

Hosszú évek óta hagyomány Dunabogdányban, hogy május elsején reggel a Svábzenekar körbejárja a települést, és zenével ébreszti a falu lakóit. Igen nagy népszerűségnek örvend a zenekar körútja, aki szereti a sváb zenét, feltétlenül látogasson el Dunabogdányba, ahol nemcsak élő zenét hallhat, de a Hajó utcában a Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében részt vehet a májusfaállításon is, melynek keretében színes szalagokkal díszítik fel az újjászületés szimbólumának nevezett fát.

Marge koncert

(Vác, 2017.04.29., Madách Imre Művelődési Központ)

MARGE sokoldalú, azonnal felismerhető zenei világával hiánypótló szereplője a hazai és nemzetközi zenei életnek. 2014-ben az énekesnő bekerült A Dal 2014 eurovíziós nemzeti dalválasztó show elődöntőjébe, Morning Light című dalával. Számos hazai és külföldi fesztivál és klubfellépése van, április 29.-én 20:00 órakor Vácon hallhatjuk a hangját. Jegyeket a művelődési központ pénztárjában és online is lehet vásárolni.

A települések rendezvényein minden korosztály találhat számára tetsző programokat, jó szórakozást és vidám időtöltést kívánunk mindenkinek!

Borítókép: hotdog.hu

Megosztás: