Blog

Rajzfilmünnep

Hétvégén rendezik meg a háromnapos Rajzfilmünnepet

53 városban, 60 helyszínen, összesen 350 program közül válogathatnak azok, akik ellátogatnak november 3. és 5. között az 5. Országos Rajzfilmünnepre. Az érdeklődőknek sok kedves emlék juthat eszébe a több mint száz éves magyar animáció történetéből.



Mutatjuk a részleteket!

Biztosan jó szívvel emlékeztek vissza azokra az időkre, amikor izgalommal vártátok a Mézga család, Vízipók, A nagy ho-ho-horgász vagy éppen Vuk kalandjait. Ezek a rajzfilmek és rajzfilmsorozatok odabilincseltek bennünket a tévé elé, és jókat derültünk azon, hogyan kergette Frakk a két macskát, Lukréciát és Szerénkét. Folytathatnánk a sort, de csak annyit mondunk: „MZ per X, MZ per X jelentkezz!”Ugye ismerős?

Hirdetés

A 15 éves KEDD Animációs Stúdió, támogató partnerei segítségével, gazdag rajzfilm kínálatot gyűjtött össze és ajánlott fel azoknak az intézményeknek, amelyek nyitottak családi és gyerekprogramok szervezésére.

5. Országos Rajzfilmünnep

A színes, programokkal teli, rajzfilmvetítésekkel egybekötött hétvége minden helyszínen hasonló, mégis más-más programmal várja a helyi családokat, kicsiket, nagyokat. Az 5. Országos Rajzfilmünnep fővédnöke Bartos Erika. A helyszínek változatos műsort állítottak össze a filmkínálatból, hol a klasszikusokat, hol a legfrissebb filmeket válogatták, de olyan helyszínek is vannak, ahol Nepp József, a közelmúltban elhunyt kiváló rajzfilmrendező emlékének szentelik programjaikat. Budapest, Szeged, Pécs, Miskolc, és számos más város mellett Esztergom, és Szentendre is csatlakozott a rendezvénysorozathoz.

Rajzfilmünnep

Szentendrén a P’Art Moziban a Mátyás az igazságos, az Énekelj! és a Messzi észak kerül vetítésre, de kézműves foglalkozással is várják a gyermekeket. A belépés minden programra díjtalan. Esztergomban a kertvárosi Féja Géza Közösségi Házban várják az érdeklődőket Hoppi mesékkel, és klasszikus válogatással: A nagy ho-ho-horgásszal, Kukori és Kotkodával, Pitykével, Pom Pommal és Doktor Bubóval is találkozhat a közönség.



A Rajzfilmünnep kísérőprogramjain interaktív előadásokon, játékos feladatokon vehetnek részt az érdeklődők, a gyerekek elkészíthetik a saját rajzfilmjelenetüket, de népi fa játékokkal, fejlesztő- és logikai játékokkal is játszhatnak a rendezvény során. A Rajzfilmünnep azoknak a 14 év alatti gyerekeknek, akik szeretnek rajzolni, rajzpályázatot is hirdetett, melyre egészen az idei programsorozat végéig, november 5-ig várják a beérkező alkotásokat „Rajzfilmünnep Rajzban” címszóval. Részletek => ITT.

Az 5. Országos Rajzfilmünnepen olyan klasszikus magyar sorozatokkal találkozhattok, mint a Kockásfülű Nyúl, a Kíváncsi Fáncsi és a Pom Pom meséi. Kár lenne kihagyni, nem igaz?

Megosztás: