Blog

Föld napja a Dunakanyarban 2017

Föld napja a Dunakanyarban

A Föld napja (április 22.) a világ egyik legnagyobb környezeti eseménye, a Dunakanyarban több településén is megemlékeznek róla.

A világon 175 országban rendeznek az esemény alkalmából különféle programokat, melyek felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Akik szeretnének tenni bolygónk kincseinek megőrzéséért, azok bátran csatlakozzanak a következő programok egyikéhez, és támogassák munkájukkal az élhető környezet fenntartását.

Föld napja – Pomáz

A település önkormányzata a Föld napjához kapcsolódóan várostakarítást szervez április 21.-22.-én. A szervezők azt kérik, hogy akik segítenének abban, hogy a sok elhagyott hulladék ne szennyezze tovább a város környezetét, jelentkezzenek dr. Varga László aljegyzőnél, és töltsék ki a jelentkezési lapot. Az önkormányzat szükség szerint konténert, kesztyűt és műanyag zsákokat is biztosít a hulladékgyűjtéshez.

Hirdetés

A várostakarítással egy időben a település rajzpályázatot hirdet meg, amelyen a hulladékgyűjtésben résztvevő iskolás és óvodás csoportok vehetnek részt. A beadandó pályamunkákon, a hulladékgyűjtéssel kapcsolatos élmények, tapasztalatok megörökítését várják. A részletekkel kapcsolatban Pomáz önkormányzatának honlapján lehet tájékozódni.

Föld napja – Szentendre

A városban a hagyományokhoz híven idén is széleskörű, több napos városszépítő akciót szerveznek a Föld napja alkalmából. A program célja a közterületek takarítása, a Duna és a patakok partjának rendbetétele, melyben a szervezők a városlakók, intézmények, civil szervezetek és a helyi cégek, vállalkozások segítségére is számítanak. Az akció április 22. és 26. között zajlik. Várják továbbá a bejelentéseket a szemetes vagy gazos, elhanyagolt helyszínekről, illetve a város lakóitól azt kérik, hogy saját kertjüket maguk is tisztítsák meg! A munkálatok elvégzéséhez kesztyűt, szemeteszsákot és konténert biztosít az önkormányzat.

A könnyebb és szervezett lebonyolítás, valamint a maradéktalan hulladékszállítás érdekében minden résztvevőnek kötelező a regisztrációs űrlap kitöltése. Regisztrálni április 19-ig lehetett, de valószínűleg még tudtok jelentkezni. Bővebb információ a Városi Ügyfélszolgálati Irodán (Dunakorzó 18., 26/300-407, ugyfelszolgalat@szentendre.hu) érhető el.
Szentendrei Duna-part

Föld napja – Dobogókő 

Dobogókő a tavalyi évhez hasonlóan játékos feladatokkal várja a túrázás iránt érdeklődőket a Föld napja alkalmából, a 2017. április 22-én induló küldetésen. A tavalyi év sikerén felbuzdulva, és a visszajelzésekből tanulva, idén 2 pályán tehetik próbára magukat a jelentkezők. Az 1-es pályán az útvonal 10 km hosszú, és minden korosztály számára ajánlott, míg a 2-es (Earth Race) pálya 22 km hosszú, és igen nehéz terep. A versenyzőktől előzetes jelentkezést várnak, a verseny sajátosságai miatt ugyanis nem lehetséges a helyszíni nevezés. Több állomáson lesz szemétgyűjtő zsák, ezért a keletkezett hulladékot el lehet szállítani egy-egy állomásig.

Kérünk mindenkit, hogy amennyiben részt szeretnének venni a programokon, ne feledkezzenek meg az előzetes regisztrációról, mely a részvétel feltétele. Tegyünk együtt környezetünk megóvásáért!

Megosztás: