Blog

Duna-Ipoly mobilalkalmazás

Duna-Ipoly mobilalkalmazás – zsebedben a Dunakanyar

Igazán bomba hírrel szolgálhatunk azok számára, akik szeretnek a Dunakanyarban kirándulni! Ha szívesen felfedeznétek néhány izgalmas túracélpontot, és eközben szert tennétek újabb ismeretekre is, akkor biztosan örülni fogtok annak, hogy már elérhető az ingyenesen letölthető Duna-Ipoly mobilalkalmazás.

Hirdetés

Duna-Ipoly mobilalkalmazás

Azoknak, akik a lehető legtöbb információra és élményszerű tudásszerzésre vágynak, rendszeresen szervez a Duna-Ipoly olyan túrákat, ahol képzett szakvezetők mutatják be a fajokat és az élőhelyeket. Ám napjainkban az okostelefonoknak és a különféle alkalmazásoknak köszönhetően rengeteg újdonsággal találkozhatunk, és akár játékos formában is felfedezhetünk megannyi színes érdekességet, amivel addig nem találkoztunk.

Ezentúl már nem kérünk benneteket arra, hogy hagyjátok otthon a mobilt, mikor kirándulni mentek!

Most nem árt a farzsebbe csúsztatni a kütyüket, hiszen a tanösvény vezető füzeteken és a kihelyezett információs táblákon kívül ez az új kirándulós alkalmazás is érdekes információforrás lehet, hogy megismerjétek az egyes területek természeti és kulturális értékeit.

Duna-Ipoly mobil app

A Duna-Ipoly nevű mobilalkalmazás a fent említett lehetőségek összes előnyét kombinálja, ráadásul elfér a zsebünkben! Hogyan működik? Az applikáció ingyenesen letölthető bármely okostelefonra a Google Play Áruházból, valamint az Apple Store-ból. A program elindítása után a Túrák menüpontban 14 tanösvényt találunk, ezekre kattintva megjelenik a tanösvény rövid leírása, hossza és teljesítésének várható ideje. A kiszemelt túra mellett lehetőségünk van a környékbeli turistautak és a területhez tartozó térkép letöltésére is. Érdemes ezt olyan helyen megtenni, ahol rendelkezésünkre áll Wi-Fi-kapcsolat, így később nem lesz szükségünk internetelérésre a program használatához. Az alkalmazás egy gombnyomásra elnavigál bennünket a tanösvény kezdőpontjához, és már kezdődhet is a kirándulás!

Mindig a kék úton…

Készülékünk képernyőjén folyamatosan követhetjük aktuális helyzetünket a tanösvény útvonalán. Az egyes állomásokhoz érve elolvashatjuk a kapcsolódó tudnivalókat, megnézhetjük az említett állatok és növények képét. Lehetőségünk van akár hangos idegenvezetés beállítására is, ekkor az alkalmazás az érdekes pontokhoz érve felolvassa nekünk az állomásra vonatkozó információkat. De zsebre is vághatjuk a készülékünket, mert ha kirándulásunk során érdekességhez érünk, akkor azt rezgéssel jelzi nekünk. – olvashatjuk Kálmán Gergely, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága, kommunikációs referensének tájékoztatását az alkalmazással kapcsolatban.

Miért hasznos a Duna-Ipoly mobilalkalmazás?

Hol is kezdjük? Nos, mostmár azok sem tévedhetnek el a túrákon, akik hozzánk hasonlóan néha fejjel lefelé fogják a térképet. Persze egy idő után nekünk is feltűnnek ezek az „apró” hibák, de akkor már legalább dupla annyit sétálhatunk, mint amennyit eredetileg terveztünk. A navigációnak köszönhetően szinte lehetetlen eltévedni, és a külföldi ismerőseinknek is jó szívvel ajánlhatjuk, hiszen angol nyelven is elérhető. Az alkalmazás ingyenes, és a letölthető túrák mindig a lehető legfrissebb információkat tartalmazzák.

Ha másokkal is meg szeretnétek osztani a véleményeteket a Duna-Ipoly mobilalkalmazás kapcsán, értékelhetitek a túrákat, és javaslatokat is tehettek az alkalmazással kapcsolatban. Mi már alig várjuk, hogy egy hatalmas kirándulásra induljunk, és végre ne csak a helyes utat keressük a „hibás térkép” miatt, hanem a valódi úti célhoz is eljussunk.

forrás: dunaipoly.hu

Megosztás: