Blog

Dunakanyar hajózás

Hajózz a Dunakanyarban

Legyen szó kenuról, motorcsónakról vagy szárnyashajóról, itt élmény minden perc!
A Duna hazánkat átívelő szakaszát ha volt már szerencsétek végigjárni, biztosan Ti is tapasztaltátok hogy talán a legszebb panorámát és a legnagyobb élményt a Dunakanyar nyújtja.

Hirdetés

Esztergomtól a fővárosig szinte minden méteren található valami, amin megragad a szemünk. Az első döbbenet maga a Bazilika kolosszális látványa. Nekem valahogy nem oda illő építmény, ahogy előtűnik a semmiből a Mária Valéria hídhoz közeledve. Mindenesetre gyönyörű! 🙂

Esztergom

Később a szobi rév egyszerűsége és Zebegény burjánzó partjain akad meg az avatatlan szem. Az elképesztő hegyvonulatok varázslatosnak hatnak a városi ember szemének, nem is beszélve az Alföldről idetévedt vendégeknek.



Dömösnél már tervezni kezdjük a következő utunkat a Rám-szakadékhoz, és feltűnik lassan Visegrád is, ahol a várva-várt Visegrádi Vár sokak számára az út fénypontját jelenti. Van azonban tovább is, hiszen a Kisoroszi Sziget-csúcs nyáron talán az ország legvarázslatosabb strandja, tömegek számára nyújt felfrissülést a nyári kánikulában. Nagymaros, Kismaros és Verőce egyaránt hozza a kötelezőt, van időnk kicsit ellazulni, a táj költői, mi képzeletben már több házikót is vásároltunk a hegyoldalban, hiszen ki ne szeretne minden reggel ilyen panorámára ébredni.

Már feltűnik a Naszály „hegy” ember által lepusztított vonulata, mely a távolból hazatérő Váciak számára az „otthont” jelentő HEGY-ként ismeretes.



A váci szakaszon jobboldalt a természet az úr, baloldalt viszont maga a város nyújt fenséges képet a Dunakorzóval és templomtornyaival, érdekes párhuzam ahogy a partmenti villák luxusát a börtön látványa váltja fel. Lejjebb csordogálva Sződliget, Göd, Dunakeszi – Horány mellett elhaladva Budapestre érkezünk. Ez a szakasz számunkar ismét egy nyugodtabb részt jelent, csárdákkal és kavicsos partszakaszokkal tarkítva. A Sződligeti kikötő, a Horányi-rév és a Megyeri híd mind nagyon kedves a számunkra.

Közeledik a kánikula, szedjük össze a családot és a barátokat, és irány a víz! 🙂

Megosztás: