Blog

Dunakanyaros könyvek

Dunakanyaros könyvek

Két szuper könyvet ajánlunk most Nektek, amik akár a Karácsonyfa alá is kerülhetnek. Szakácskönyvés mesekönyv a mesés Duna-parti kisváros, Szentendre történeteivel, helyszíveivel, ízeivel… Kíváncsiak vagytok milyenek a Dunakanyaros könyvek?

Szentendre és Térsége TDM turisztikai iroda két könyvvel is előrukkolt az idei Karácsony alkalmából és ha siettek még Ti is beszerezhetitek őket, hogy szenteste ezekkel lepjétek meg szeretteiteket.

Hirdetés

Nagy Luca, Botos Karolina: Szentendre a konyhában

A Dunakanyar kis ékszerdobozát, Szentendre színes, pezsgő életét már eddig is ismerhettük, de vajon mi a helyzet a gasztronómiával? A város kulturális sokszínűsége, az itt élő sokféle nemzetiség hagyományai bizony fellelhetők a konyhában is. De ez esetben nem csupán egy „sima” szakácskönyvvel van dolgunk. A könyv nem csak főzésre sarkall, de ráébreszt minket arra a tényre is, hogy mennyire fontos felkutatni és továbbadni a helyi gasztronómiai érdekességeket, különlegességeket. Mitöbb, ehhez elengedhetetlen hogy jónéhány alapanyagot a környék helyi termelőitől szerezzük be. Klassz kezdeményezés, nem? 🙂

May Szilvia, Pikler Éva: Hurrá, Szentendre!

Kalandos és interaktív mesekönyv, nem csak gyerekeknek! Igazából minkenkinek ajánlott, aki szereti Szentendrét. A könyvet olvasva kedve támad az embernek felkerekedni és bejárni a kisváros macskaköves utcácskáit, melyek télen nyáron képesek elvarázsolni az oda látogatókat. Ha kíváncsiak vagytok mit játszottak a Szentendrén élő római kori gyerkőcök, hogy mi is az a Dodola vagy éppen hogyan kell gibanicát sütni, akkor szerezzétek be a könyvet. Lokálpatriótáknak, kis kalandoroknak nagyszerű ajándék lehet!

Dunakanyaros könyvek rendelése

A könyvek December 10-től elérhetők a szentendrei Tourinform irodában, a Parti Medvében és a Fő téri Líra könyvesboltban. Jövőre a sorozat folytatását ígérik a készítők, mi pedig kíváncsian várjuk!

Megosztás: